Призови места в конкурса „Моето коледно послание“

По случай коледните празници Център за работа с деца гр. Плевен тази година организира единадесетото издание на конкурса „Моето коледно послание“. Ученици от всички училища можеха да участват, разделени в три възрастови групи- до 10г., 11-14г. и 15-19г. Участниците можеха да избират между три категории – „Детско литературно творчество“ , „Изобразително изкуство“ и „Коледно украшение“. Първата категория има две подкатегории: „Поезия” и „Разкази и есета”. Оказа се, че Плевен има много млади таланти, тъй като само в първата категория участие са взели над 70 деца.

След като всяка творба беше оценена от компетентно жури, победителите станаха ясни и на 19.12 се проведе дългоочакваното официално награждаване. Домакин на мероприятието беше зала „Катя Попова“.
Преди обаче да се пристъпи към същинската церемония по награждаването, организаторите на конкурса бяха подготвили специално коледно представление за всички присъстващи. В него се включиха всички звена на Център за работа с деца- ансамбли, хорове, оркестри и други групи.
След като талантливите изпълнители позабавляваха публиката с много танци и песни, дойде ред на очакваното от всички награждаване. Победителите получиха своите награди лично от г-н Генади Динков от отдел „Образование и култура“ към Община Плевен.
И в този конкурс вазовци се представиха повече от отлично и донесоха много грамоти. Шестокласничките Анна-Мария Рашковска и Мила Иванова ни зарадваха съответно с първа и втора награда в раздел „Поезия“.
Малките творци от 2 б клас също защитиха името на училището, завоювайки призови места в „Разкази и есета“- Силвия Петрова бе отличена с първа награда за своята „Коледна история“, следвана от Елица Лилова с „Най-хубавия коледен подарък“. Деян Данчовски (6 а клас) и Нора Симеонова (9 б) също ни донесоха грамоти за второ място в същата област, но в други възрастови групи.
Наши ученици си тръгнаха с награди и в „Изобразително изкуство“. Трета позиция в своята възрастова група си поделиха Калина Иванова (7 а) и Христо Минев (6 а). С поощрение пък си тръгнаха Ива Паунова (7 а) и Ирен Костова (6 а). Шедьоврите на младите художници са изложени във фоайето на Център за работа с деца и ще го красят до края на месец януари 2014г.
Хрисимира Драганова от 3б клас пък се беше справила много сръчно в изработката на своето коледно украшение, затова и грабна третото място в съответната категория, преборвайки останалите участници в своята възрастова група.
Поздравяваме нашите млади таланти и им пожелаваме още много успехи!

Силвия Тачева – 10и клас

Koledno poslanie2Koledno poslanie3

Back to top button