Приятно четене на новия 25 брой на „В@з Буки Веди“!

За всички, които се интересуват от живота в училище, които имат активна гражданска позиция, съобщаваме, че вече може да прочетат 25 брой на училищния вестник. Месец май е наситен с празнични моменти и затова очаквано и нашият вестник изглежда така.

Честит празник на словото и от нас, скъпи читатели, ви казваме без излишна патетика от първата си страница! Името, което носим вече шеста година, убежденията, които имаме, ни задължават да съхраняваме родния си език, да водим своите малки битки за чистотата и красотата му, като създаваме истински стойностни материали на този език. И го правим съвсем съзнателно с всеки наш брой. Искаме и всеки от вас да почувства този език като част от себе си – само тогава ще го заболи от посегателствата върху него, само тогава ще го обгрижваме, както правим това с най-близките си хора, само тогава ще разберем какво силно оръжие е той, ако можем да си служим с него.

Гордеем се с най-малките си ученици, които вече могат да четат и ви ги показваме, както и разказваме накратко за техния празник на буквите, за който се готвиха дълго и старателно – стр. 6 и 7. Не по-малко вълнуващи са последните дни на месеца и за четвъртокласниците – запознаваме ви с постиженията им в различни области, с извънучилищния им живот. Вълнуващи думи към тях отправят класните им ръководители, за да се разделят с учениците си с много надежда, че ще оправдаят доверието им и ще станат ученолюбиви и отговорни петокласници – стр. 3, 4, 8, 9. Препоръчваме ви да не пропускате стр. 5, където може да прочетете за някои наши музикални пристрастия и за една хрумка на репортер от вестника, свързана с опасностите в дългосрочен план, ако безкритично подхождате към любимите си кукли.

Много смелост се изисква, за да не подминаваме без мисъл и коментар случващото се около нас. Колкото и да сме малки, ние се опитваме да разсъждаваме върху „събитието, което ни разтърси“ – стр. 10. Надяваме се не само да прочетете, но и да събудим вашата критична и аналитична мисъл – бъдете смели и случвайте събитията, не чакайте някой друг да го направи вместо вас! И започнете от днес, утре ще е късно!

На любимите ви последни забавни страници отново вижте какво казват звездите за вас, тренирайте логиката си с гатанките, които петокласници създадоха и изпратиха, посмейте се и научете любопитни факти… Обичайният ни забавен коментар този път е заменен с отговорите на някои седмокласници, които предлагат какво да се промени в нашето училище, за да стане по-добро място за учене и забавление. Е, на този въпрос няма ученик, който да не може да отговори и сме сигурни, че ще изпратите своите предложения на адреса ни – el_vestnik@abv.bg. Нека това бъде само началото на една по-широка дискусия по този въпрос на страниците на вестника.

За тези от вас, които искат да прочетат вестника, че и да се включат по свой начин – с предложения и коментар, напомняме, че могат да си го закупят от охраната на централния вход в училище.

Приятно четене и забавление и весело и незабравимо лято от целия екип на „В@з Буки Веди“!

Back to top button