Приятни новини идват от първата визита по програма „Коменски”

Международният проект  по програма „Коменски”„Повече дървета? Да, моля!”, който бе спечелен от най-малките ученици в СОУ „Иван Вазов”, стартира с хубави вести. Те дойдоха от гр. Люблин, Полша, където участват само учители по проекта. Нашето училище се представлява от учителките по английски език Цецка Василева и Росица Георгиева. По имейл те съобщиха, че след конкурс, в който са участвали рисунки от всички страни партньори, за лого на проекта е избрана рисунката на ученичката от 3в клас Никол Марианова Петрова. Нейният проект за лого вече е символ за девет държави.

Рисунката й премина през очите на прецизно жури от нашето училище – Клаудия Черакчиева, Росица Симова, Олег Маринов, Диана Йончева. Тя беше една от творбите, които от полската страна решиха да сложат на сайта на проекта, тъй като от българска страна имаше презентация с най-добрите рисунки. Учителите, които в момента са в Полша, занесоха 10 от тях. Единодушно е решението на журито при избора на рисунката на Никол за лого на проекта.

 

От самата Никол началните учители разбраха какво иска да изрази с  художественото произведение. Тя е изобразила едно око. Зеницата му е картата на Европа. Споделя, че децата най-напред виждат околния свят с очите си. Затова започва мотото си с „Виж!” За миглите на окото е избрала дръвчетата, одухотворила ги е като деца с усмихнати личица, а за ръчички е избрала знамената на държавите от проекта. Европейските страни от проекта са се съюзили и смятат, че е най-добре да имаме зеленината от дърветата, за да сме спокойни и да имаме по-свеж въздух и по-добро здраве, обяснява Никол.

Никол Марианова е едно талантливо момиче от трети клас, ученичка е на Татяна Събкова. Има богата езикова и общообразователна култура, много обича да рисува, да пее, да изучава чужди езици. С удоволствие се е включила в конкурса, сама си е скицирала проекта за лого, преди часа по изобразително изкуство. „Виж, мисли, действай!” е мотото на рисунката, което е написано на английски език. Ученичката е с много високо езиково ниво. Посещава езикова школа „Комлед” в гр. Плевен. Явява се на годишни тестове и има 100% покритие на знанията, а после и на изпит, за да получи сертификат на Кембридж.

Нека благодарим на ученичката, защото със своя художествен замисъл тя  доказва, че българчетата са даровити и по нищо не отстъпват на своите връстници от другите европейски страни. Поздравяваме сърдечно нашето момиче! Тя представи достойно училището, града и България още в началото на проекта. Пожелаваме успехи на Никол и в бъдещите й изяви!

Nikol_Petrova
Back to top button