„Приятели без граници“ стартират благотворителни инициативи

Настъпването на коледните и новогодишни празници дава тласък на организирането на много нови и най–различни благотворителни дейности, набиращи средства за деца в неравностойно положение.

Деца, без семейства, които да се грижат за тях, или пък тежко болни, нуждаещи се от скъпоструващо лечение, за да подобрят състоянието си.
Ние, учениците от десетите класове на СОУ „Иван Вазов“, сме на мнение, че чудеса не трябва да се случват само по Коледа. И именно затова взехме решението да започнем един нов проект, който няма да бъде прекратен с отминаването на празниците. С голямата подкрепа и помощ на нашата учителка по Етика и право – госпожа Йоанна Стойчева, започваме това начинание, наречено „Приятели без граници“, с надеждата, че ще пожъне успех и че наистина ще успеем да помогнем; че ще накараме не едно или две деца да се усмихнат отново.

Всички, които изявиха желание за участие, дадоха много и най – разнообразни идеи за това как да започнем. Но като за начало, решихме да откликнем на молбите за благотворителност на Сдружение „Българска асоциация за лица с интелектуални затруднения“-Плевен и на Центъра за настаняване от семеен тип – гр. Пордим.

От не малко финансови средства се нуждае Центъра за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания. Децата са с различни заболявания – аутизъм, парализа и други. Всички те се нуждаят от помощ за адаптирането им към обществото. Надяваме се, че със средствата, които успеем да съберем, организацията, представлявана от госпожа Габриела Аспарухова, ще успее да закупи необходимите дидактически материали и образователни игри, чрез които децата ще имат по – големи успехи в социализирането си.

Ръководителката на ЦНСТ гр. Пордим – госпожа Дилайла Славейкова, се обърна към нас с молба за помощ за набиране на зимни дрехи, обувки и играчки за нуждите на дванадесетте деца, настанени в центъра. Те са на възраст от 7 до 17 години. Всички те имат различи заболявания, като десет от тях са с над 90% степен на увреждане.

С удоволствие се съгласихме да окажем съдействие на нуждаещите се. Но, разбира се, необходима ни е и малко помощ от вас – учениците на СОУ „Иван Вазов“. Надяваме се, че ще ни подкрепите, защото така наистина ще помогнете на децата, за които прочетохте.

Финансовите средства ще бъдат събирани до 15.12.2014 г. от отговорниците на всеки клас, след което ще бъдат приети от някой от нас – представителите на „Приятели без граници“. А ако решите да помогнете на децата от гр. Пордим, дарявайки дрехи, обувки или играчка, вещите ще се приемат в 304 стая в училището. 

Предварително благодарим за съдействието!

 

Светлана Паргова – 10 л клас

Back to top button