Пожелаваме успех на българската група на работното посещение в Испания!

Учителите от СОУ „Иван Вазов“ ще осъществят шеста визита в Испания по европейския проект „Повече дървета? Да, моля!“, в селцето Ломинчар, разположено в провинция Толедо, Кастиля-Ла Манча. Припомняме, че партньор по проекта от България е плевенското СОУ „Иван Вазов“. За гостуването в Испания заминава екип е от четирима учители – Вили Атанасова, Сашка Данговска, Олег Маринов – учители в начален етап на образование и Десислава Бинова, учител по английски език. Те ще гостуват на испанските си приятели от 20 до 24 януари 2014г.

Испанската малка община ще посрещне група учители от осем държави и ученици от Португалия. По план предстои гостите да се запознаят с красиви природни забележителности в самото населено място, както и в градовете Толедо и Мадрид. Ще се посетят известни паркове в град Толедо: Roman Circus Park и Three Cultures Park. В испанската столица нашата делегация ще има възможност да се полюбува на Кралския дворец, Retiro Park. Учителите ни ще имат възможност да се докоснат до изкуства, свързани с испанска музика, танци и художествени творби. В училището ще има работни сесии, свързани с предстоящия екологичен международен мюзикъл, представяне на презентациите, свързани с темите към него.

Българската тема, по която ще се пее, танцува, говори, презентира, е: „Дърветата в живота на хората”. Мюзикълът се подготвя за последната визита в Чехия. Сценарият от българска страна е направен от учителя по музика в начален етап, Кося Евтимова, която успешно работи с бъдещите участници в него – деца от начален етап на образование.

Учителите от Плевен ще изненадат домакините и своите колеги от партньорските държави с прекрасни сувенири. Началните учители, участващи във визитата, ще оставят скъп спомен на училището от България – част от женска национална носия. Ще поведат с българско знаме европейските учители на Дунавското хоро. Ще представят на английски език и оставят на училището образователната игра на екологична тема. Това е една от задачите, по които децата работиха още през месец ноември 2013 година. Тя е направена с идеите на ученичка от 3а клас Виктория Маринова и ще се разпространи в училищата на нашите чуждестранни приятели. Нека играта бъде в помощ на учителите по природни науки, нека децата да се забавляват и да учат с нея, пожелават нейните създатели.

Новата 2014 година за европейския проект на програма „Коменски”, „Повече дървета? Да, моля!” започва с визитата в Испания, а предстоят още гостувания в Турция, Румъния и Чехия. Пожелаваме успешно представяне на плевенските учители на испанска земя!

Spain1
На работното посещение в Испания!

Back to top button