Повече от успешно приключи благородната инициатива на ученици от СОУ „Иван Вазов”

„Когато на 13 декември обявихме инициативата за събиране на помощи за децата от Дом „Майка и дете”, не бяхме и предполагали, че цялото училище ще ни подкрепи и ще се получи толкова мащабна кампания” – това споделят организаторите на благотворителната инициатива, наречена от тях „Родени сме еднакви, но растем различни”.

Учениците от 11б клас, подкрепени от ръководството на училището, разгласиха своята идея да подпомогнат най-малките в неравностойно положение по различни начини – посещаваха класовете, разпространиха рекламни материали, провеждаха лични разговори. Цяла седмица училището живя с духа на благотворителността и малки и големи бяха обединени от идеята, да доставят радост на най-малките, да бъдат тяхното семейство по време на коледните празници. Инициативата събуди у всички милосърдие и съпричастност към съдбата на най-малките и всички отвориха сърцата си в тези предпразнични дни. От благотворителния базар за продажба на новогодишните картички, изработени от децата в начален и среден курс, бяха събрани 303 лева. Учениците по класове внесоха 622 лева или общо 925 лева бяха дарени за благотворителната кауза. С тях бяха закупени 3096 памперса, чесалки за зъби и лакомства за децата. Отделно от това бяха дарени много играчки и дрехи.
На 22 декември 11б клас заедно с класната си ръководителка Галина Димитрова посетиха Дом „Майка и дете”, за да се срещнат с децата и да ги зарадват. Изключително дружелюбно бяха посрещнати от директорката на Дома и въведени при 3-годишните. Вълнуваща бе срещата им с тях – всяко от децата хем бързаше да си вземе веднага играчка, хем след това искаше да я сподели с другарчето си. Дълго време не пускаха по-големите каки и батковци. Много развълнувани си тръгнаха учениците, особено тези, които за пръв път посещават Дома.
Младежите от 11б клас благодарят на всички, дарили усмивки на децата, и ги уверяват, че по този начин и тяхната Коледа ще е по-пълна и по-щастлива!

Автор: Радинка Иванова

Източник: PlevenLIVE

Back to top button