Посрещнахме пролетта в напълно обновен кабинет за занимания по интереси

Пролетта настъпи по необичаен начин при учениците от ПИГ. Красиво цвете разтвори цвят с нежен танц изпълнен от Виктория Ованнисян от 2 а клас и даде началото на откритата практика, водена от старши възпитател Малинка Драганова, на която присъстваха голям брой млади начални учители от област Плевен. Срещата на младшите възпитатели в начален етап на основното образование е част от годишния план на РИО Плевен и е във връзка с популяризиране на опита на възпитателите от СОУ „Иван Вазов“, спечелили проект по НП „Училището –територия на ученика“, модул „Подкрепа на целодневното обучение на учениците от начален етап“. Срещата беше осъществена със съдействието на директора на училището Димитър Митев и старши експерт Елисавета Сергеева.
Децата, на фона на нежна музика и красива презентация от монитора на стената, разказаха на гостите , че в градините и по поляните се показват първите крехки стръкчета трева, а между тях пъстреят красиви пролетни цветя: кокиче, теменужка, минзухар, иглика, синчец, нарцис, зюмбюл, лале и момина сълза.
С помощта на нова техника всяко дете изработи цветя от салфетка, с която украсиха портрета на пролетта, нарисуван от млад плевенски художник.
Малките възпитаници работиха на три групи: първата изработваше цветята, втората и третата група- лястовички и щъркелчета, които възвестиха, че пролетта е дошла.

Заниманието по интереси завърши в присъствието на гостите – учители от целия плевенски регион, старши експерт начално образование Елисавета Сергеева, директора на училището Димитър Митев, а за малко при тях дойде и Мадлен Алгафари, която бе обсипана със символите на пролетта- цветя, щъркелчета и лястовички. Картината, която изработиха и обсипаха с разноцветни цветя, украси стаята и внесе свежест и пролетно ухание.
Новият изцяло обновен кабинет отвори врати съвсем скоро и разполага с богата детска библиотека, голям монитор на стената, много детски игри и дискове с музика, както и материали за работа в часовете за занимания по интереси. В кабинета учениците от първи и втори клас прекарват приятно времето си, забавлявайки се докато изработват различни изделия в дейности по интереси. Мебелите са в приятна цветова гама и дават възможност за изграждане на учебна среда, различна от традиционната класна стая.
Младите учители участваха и в работната среща, проведена в зала „Европа“ на училището, на която възпитателите от училището Красимира Найденова, Наталия Игнатова, Силвия Бетовска и Лидия Коцева споделиха своя опит и добри педагогически практики, които са истинско предизвикателство за всеки учител. Самостоятелната работа на учениците при подготовка на домашните работи и уроците беше тема на разговора между възпитателите от училището и гостите. Експерт Елисавета Сергеева и Милена Борисова- главен учител в начален етап говориха за предимствата на работата по проекти и възможностите, които дава новият модерен кабинет.
Експерт Сергеева сподели своето задоволство от проведената среща с директора на училището и пожела успешна работа на всички присъстващи.

Nov kabinet PIG2
Напълно обновен кабинет за занимания по интереси
Nov kabinet PIG3
Напълно обновен кабинет за занимания по интереси

Back to top button