Последните учебни дни и още хубави новини от 3б клас

През месец март тази година Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ организира национален конкурс с творчески характер. Участниците са имали възможност да сътворят литературно произведение на тема „Историята на един търсач на вълшебства“ или да изработят театрална кукла с образ на любим герой.

Националната надпревара е привлякла интереса и на нашите малки съученици от 3 б клас и те решили да се включат. Разбира се, ние, учениците от СОУ „Иван Вазов“, сме добри във всичко, затова може би няма да се изненадате, че нашите малчуганите са успели да си завоюват няколко награди. Това стана ясно в началото на май, когато бяха обявени официалните резултати от конкурса. Дара-Мария Иванова, Димана Спасова, Пламенна Брагарушева и Светослав Иванов наистина си заслужиха грамотите с красивите си творения- кукли с образите на Житената питка, Пипи Дългото чорапче и Хари Потър. На адреса на училището освен това пристигна и благодарствено писмо,адресирано до директора на училището от името на организаторите на конкурса.

 Радостните вести от 3 б клас обаче не спират дотук. Учениците, заедно със своята класна ръководителка- г-жа Евелина Ницова, се включиха с голям интерес и ентусиазъм в националната инициативата „Бисерче вълшебно“. Така получиха покана в Дворец на децата в град София, където се проведе голям детски празник. Събитието се състоя на 21 май и на него на всичките участници бяха връчени грамоти. Освен това бяха раздадени и две големи награди- таблети и ние с голяма гордост може да се похвалим, че единият отиде при нашата третокласничка Елеонора Атанасова.

21 май се оказа много благополучен за малчуганите от 3 б клас, защото точно тогава г-жа Ницова получи още една чудесна новина. Както всяка година, така и тази, организацията Джуниър Ачийвмънт България обяви конкурса „Идеите на малките в действие“. Целта на надпреварата е да даде възможност на учениците, които разработват програми по предприемачество, да участват със свой успешен проект.

В тазгодишното издание на конкурса се включиха стотици училища от цялата страна и, разбира се, СОУ „Иван Вазов“ беше едно от тях. Учениците от 3 б клас с голямо задоволство ни съобщиха, че са отличени. Те, заедно с децата от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“- гр. Смолян, се оказаха най-добрите в категорията Социален бизнес/ клауза.

Излишно е да казваме, че сме безкрайно горди с нашите малчуганите от 3 б клас. Те цяла година бяха изключително активни и постоянно ни раздваха със своите постижения и инициативи, а техните странични занимания дори не повлияха на отличния им успех, както отбеляза г-жа Ницова. Преподавателката сподели, че е много благодарна на своите възпитаници и се гордее с тях. Поздравяваме за успешно свършената работа!

 

Силвия Тачева, 10и клас

 

Back to top button