Послания за любовта на учениците от 3б клас

Любов – чувство на привързаност, грижа, привличане, симпатия. Дълбоко, неизразимо чувство, което се споделя от близки, влюбени и такива, които имат интимни отношения. Най-неразбраното чувство на света, по-силно от всичко останало дори и от разума. Няма точна дефиниция на понятието любов. Никой не знае какво точно е любовта, но всеки я изпитва в един момент от живота си. Всеки усеща любовта по различен начин и точно поради тази причина не може да се определи точно какво е чувството. В психологически план любовта е силна привързаност към друг човек, индивид, а в социален – е необходимост от контакт.

В българския език съществува синоним на думата любов – обич, като трудно може да се определи ясна разлика и граница между двете понятия освен, че обичта е постоянството в любовта. Може би най-доброто обяснение за любовта е дадено от Ерих Фром: „Любовта не е само чувство, защото чувствата рано или късно умират, по своята същност тя е действена, тоест действие, изкуство, което повечето хора си мислим, че владеем, но не е така.“
Сигурно именно поради тези причини има ден посветен на любовта, по-известен като Св.Валентин или Денят на Купидон. Свети Валентин е католически празник, който по традиция се отбелязва на 14 февруари. На тази дата влюбените изразяват любовта си един към друг като изпращат поздравителни картички, бонбони, сърчицa и други като обичайно е да се подаряват цветя.За малчуганите от 3б клас и госпожа Евелина Ницова този ден е една прекрасна възможност да покажат колко любов има у тях. Любов за всички – това е девизът им. За тях няма граници между католическите и православните празници и смятат, че всички ние трябва да обичаме хората около нас независимо от всичко. Г-жа Ницова възпитава учениците си на любов в истинския смисъл на думата и точно това я подтиква да продължава ежегодно да отбелязва заедно с децата празника на любовта. Тяхната единствена цел е да дарят любов на всички, а пожеланието им към вас е за много усмивки, любов и доброта не само на Св.Валентин, но и всеки ден.
В деня на празника госпожа Евелина Ницова и учениците й ръчно изработиха и раздадоха валентинки с името на детето, което е изработило красивото подаръче. Освен за най-големите ученици в смяната – седмокласниците, както беше планувано, валентинки имаше и за учениците от шестите класове. Разбира се ръководството и персонала на училището също не бяха пропуснати, като децата успяха да дарят любов и усмивки и на тях.
Пожелаваме на малките творци още много творчески изяви и чакаме с нетърпение следващите им инициативи!

Лилия Маринова – 10 а клас

Back to top button