Посещение на деветокласници в Регионална библиотека

Най-голямата библиотека в Плевенска област, Регионална библиотека „Христо Смирненски”, приветства учениците от 9з клас на СОУ „Иван Вазов “ на 29.05.2013г. За наше удоволствие, имахме възможността да разгледаме уникалния архив на библиотеката, бяха ни показани старопечатни и редки книги, имахме възможност да почетем от тях и да се запознаем с начина на писане на предците ни. Служителите от библиотеката ни посрещнаха като скъпи гости, запознаха ни с осъвременените функции на библиотеката, видяхме машината за почистване на книги, посетихме различните отдели по изкуство, музика, чужди езици. Дори фактът, че сме преминали детската възраст, не ни спря да влезем и в детския отдел, където трудно се отделихме от любими книжки от детството ни. Направи ни впечатление, че през цялото време персоналът на библиотеката беше много усмихнат и дружелюбен.

Разделихме се с обещания за нови срещи и със сигурност ще ги осъществим.

Милица Николова – 9з клас

 

 

Посещение на деветокласници в Регионална библиотека

Тази седмица ние, учениците от 9а клас, посетихме Регионална библиотека „Христо Смирненски“, придружени от учителката ни по български език и литература Галина Цекова. Служителите на библиотеката ни посрещнаха изключително топло, като ни осигуриха прекрасна разходка из всички отдели.

В началото на обиколката ни беше представена презентация, показваща накратко услугите, които предлага библиотеката. След това обиколихме всички отдели, почетохме си на воля от книгите. Най-интересен за нас беше отдел „Изкуства”, за който дори не предполагахме, че съществува. Там видяхме уникални снимки от миналото на гр. Плевен. Накрая част от съучениците ми си направиха читателски карти и заеха книги с обещанието да ги върнат в срок. Оказа се, че в библиотеката човек може да прекара много приятни часове. 

Лилия Маринова – 9а клас

biblioteka2

Back to top button