Поредна Първа награда за екипа на „В@з Буки Веди”!

След първото място от Десетия журналистически конкурс „Григор Попов” – Разград екипът ни получи още едно голямо отличие – този път от Стара Загора

За четвърта поредна година се проведе Националният журналистически конкурс за ученици „Гео Милев”, организиран от Община Стара Загора, Център за подкрепа за личностно развитие и къща музей „Гео Милев” и за четвърта поредна година екипът на училищния вестник участва в надпреварата и отново можем да се похвалим с награди – две първи и една поощрителна. Темата тази година бе „Нашият свят”, а победителите избра жури в състав: Милена Желева, Виктория Стоянова и Радослава Рашева.

Нашият вестник е определен за най-добър сред вестниците на хартиен носител. В колективната битка мерихме сили с изданията на училища от Варна, Кърджали, Пловдив и др., но първото място е само едно и то е за „В@з Буки Веди”!

В индивидуалната надпревара участваха 108 млади журналисти от различни краища на страната. Те бяха разделени в две възрастови групи – първа – до 7 клас, и втора – от 8 до 12. Въпреки сериозната конкуренция две момичета от екипа ни са се сред отличените. Ира Карабиберова от 7в клас е на първо място в категорията „Художествено-публицистични жанрове” със спортната история „Почетната стълбичка им отива”, а Цветина Данчева от 7а клас получи поощрителна награда в категорията „Аналитични жанрове” за своя интригуващ обзор „Какви книги четат учителите в нашето училище?”.

С вълнение очакваме наградите, а междувременно няма да спрем да се трудим. Използваме възможността да поздравим всички пишещи в училищния вестник, всички замесени в тази магия на перото. Млади, търсещи и неуморни журналисти, вие сте сърцето на „В@з Буки Веди”, не спирайте да любопитствате и да се изразявате!

Редакционният екип на „В@з Буки Веди”

Back to top button