Поети и писатели гостуваха в СОУ „Иван Вазов” – Плевен

На 29 май в зала „Европа” на СОУ „Иван Вазов” – Плевен се проведе среща на учители и ученици от училището с поети и белетристи от Русия, Албания, Гърция и Сърбия. Събитието се провежда в рамките на деветата Международна писателска среща „Побратимени светове, 2013”, под патронажа на кмета на Община Плевен проф. Димитър Стойков.

Гостите бяха приветствани от директора на училището Димитър Митев. След това ученици от шести, седми и единайсети клас поздравиха участниците в срещата с песни и стихотворения, изпълнени на руски език. Лалка Павлова, председател на Сдружение „Дружество на писателите” – Плевен, представи гостите: от Албания – Вангелис Зафиратис и Бардил Малики, от Гърция – Ники Раити и Теодорос Канаварис, от Русия – Евгения Титова и Светлана Наумова, от Сърбия – Даринка Крстич, Деян Джорджевич, Саша Рангелович и Братислав Петрович.

Всеки от тях прачете свои творби на роден език, след което и в превод на български. В края на срещата гостите подариха свои творби на училищната библиотека. Госпожа Павлова също подари на училището своя книга и творби на плевенски автори. На всички гости бяха подарени по няколко броя на училищния вестник „В@з Буки Веди”.

Информация и снимки: СОУ „Иван Вазов” – Плевен

Изтоюник: plevenzapleven.bg

 

 

Участници в международна писателска среща гостуваха в СОУ „И.Вазов“

 

На 29 май 2013 г. в зала „Европа“ на СОУ „Иван Вазов“-Плевен се проведе среща на учители и ученици от училището с поети и белетристи от Русия, Албания, Гърция и Сърбия.

Събитието се провежда в рамките на деветата Международна писателска среща „Побратимени светове, 2013″, под патронажа на кмета на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков, дмн.

Гостите бяха приветствани от директора на училището Димитър Митев. След това ученици от шести, седми и единайсети клас поздравиха участниците в срещата с песни и стихотворения, изпълнени на руски език. Госпожа Лалка Павлова, председател на Сдружение „Дружество на писателите“-Плевен, представи гостите: от Албания – Вангелис Зафиратис и Бардил Малики, от Гърция – Ники Раити и Теодорос Канаварис, от Русия – Евгения Титова и Светлана Наумова, от Сърбия – Даринка Крстич, Деян Джорджевич, Саша Рангелович и Братислав Петрович.

Всеки от тях представи свои творби на родния си език, след което същите бяха прочетени и в превод на български език. В края на срещата, гостите подариха свои творби на училищната библиотека.

Госпожа Павлова също подари на училището своя книга и творби на плевенски автори. На всички гости бяха подарени по няколко броя на училищния вестник „В@з Буки Веди“.

Изтоюник: DarikNews

slovoto2

 

Back to top button