Почетен плакет за атрактивна кампания за безопасно движение спечели СОУ „Иван Вазов”

Почетен плакет и статуетка за атрактивна кампания спечелиха ученици на СОУ „Иван Вазов” в третото издание на Годишните награди за пътна безопасност, съобщиха от плевенското училище.

Официалната церемония по връчване на наградите се е провела в София на 4 декември.

Наградата е връчена на преподавателката Милена Борисова, ръководител на проекта „Малки регулировчици“, който тя реализира със своите ученици от 4д през миналата учебна година. „Инициативата ни беше насочена към неправилното спиране на автомобили върху пешеходната пътека пред входа на СОУ „Иван Вазов“. Децата се опитаха да привлекат вниманието на възрастните и да покажат, че се нарушава Правилника за движение по пътищата”, обясни Милена Борисова.

 

На форума присъстват над 70 организации и институции от цялата страна, като за връчването на наградите са поканени посланикът на кралство Нидерландия Том ван Оорсхот, заместник-кметът на гр. Серес, Гърция Панайотис Григориадис, заместник-кметът на София Любомир Христов, министърът на транспорта и информационните технологии, български евродепутати и журналисти.

 

 

Източник: http://infopleven.com

 

 

Вазовци с награда за атрактивна кампания за пътна безопасност

 

Официалната церемония по връчване на третите Годишни награди за пътна безопасност се проведе на 4 декември в София хотел. Като ръководител на проекта „Малки регулировчици” на СОУ „Иван Вазов” – Плевен, гост в столицата бе Милена Борисова, която проведе инициативата през миналата учебна година заедно със своите възпитаници от 4Д клас. Проектът бе насочен към неправилното спиране на автомобили върху пешеходната пътека пред входа на СОУ „Иван Вазов“. Децата се опитаха да привлекат вниманието на възрастните и да покажат, че се нарушава Правилникът за движение по пътищата. Плевенското училище получи специалната награда за участие с атрактивна кампания и организаторите връчиха почетен плакет и статуетка на госпожа Борисова.
Част от учениците, участвали по проекта, предадоха наградата на директора на СОУ„Иван Вазов”, Димитър Митев, който приветства учениците за прекрасната инициатива.

 

Източник: http://plevenzapleven.bg

Back to top button