ПИГ „д“ си организираха коледен базар

Вероятно си спомняте, че ви споделихме за многото благотворителни инициативи, които вазовци организираха по Коледа. Сега пък ще ви разкажем какво направиха малчуганите от полуинтернатната група и тяхната ръководителка г-ж Наталия Игнатова.

В последната седмица преди дългоочакваната коледна ваканция децата подготвиха благотворителен базар. Техният импровизиран щанд бе разположен във фоайето на училището между 15 и 22 декември. На него младите продавачи бяха наредили своите творения- коледни картички и шоколадови моркови.
Хрумването за коления базар бе на г-жа Игнатова- тя искала да направи нещо оригинално за празниците. Тя споделила предложението си на децата и те го приели с отворени обятия.

Невероятно е какво могат да направят малчуганите с прости подръчни материали и малко изобретателност. Пленителните празнични картички са с традиционните коледни мотиви. Те са изработени от гланцова хартия, украсена сръчно с орнаменти, топченца и шарени панделки. Г-жа Игнатова пък показала на малките ентусиасти как да направят шоколадовите моркови. Това не било трудно- навива се на фуния цветна хартия, а отгоре се връзва панделка. Морковите бяха пълни с шоколадови изкушения- бонбони, топки и малки фигури на коледна тематика.

Г-жа Игнатова похвали своите сръчковци за ентусиазма, с който са работили. Тя сподели, че им е помогнала само при направата на морковите- децата се затруднили с лепенето на фунийките. Ръководителката обясни, че подготовката на стоките за базара не им отнела много време и всичко било изработено в училище- в часовете по отдих и занимания по интереси.

Малчуганите сами подредиха своите импровизирани щандове в училищния коридор, а първите им клиенти не закъсняха. Продуктите бяха доста, но се разпродадоха бързо. Това може би се дължи на привлекателния им търговски вид и любезното отношение на усмихнатите млади продавачи. Цените бяха символични- всичко струваше само по 1 лев, но децата събраха 40 лева. Сумата не е малка и с нея групата на г-жа Игнатова подпомогна инициативата на учениците на г-жа Евелина Ницова- 4б клас. Ще ви напомним, че четвъртокласниците направиха дарение на онкоболни деца.

Инициативата на г-жа Игнатова и нейните възпитаници е похвална и наистина оригинална, но най-важното е, че цялата работа бе свършена с внимание и старание. Освен това ръководителката сподели, че заниманието било и образователно за малчуганите- те упражнили уменията си по математика тъй като сами водели сметка за събраните от базара средства.

Поздравяваме полуинтернатната група за благородната им дейност. Г-жа Игнатова сподели, че ще организира още подобни инициативи при подходящ повод и ние ги очакваме с нетърпение. Продължавайте все така!

Силвия Тачева, 11и клас

Back to top button