Пъстри коледни послания – високо оценени в конкурс

Пъстри коледни послания – високо оценени в конкурс

Две първи и една колективна награда за нашето училище в конкурса „Моето коледно послание”

За поредна година ученици от СУ „Иван Вазов“ участваха в общинския конкурс за детско литературно творчество, рисунка и картичка на тема „Моето коледно послание“. Конкурсът се организира за шестнайсети път от Центъра за работа с деца и Община Плевен.

И за пореден път нашите участници заеха призови места. За най-добра бе оценена рисунката на Кристина Димитрова Станева от 7б клас, заела първо място. Второто място също е за нас – Елизабет Иванова Атанасова – 5б клас. Поощрение заслужи и Полина Ангелова Петрова от 5а.

Журито реши, че коледната картичка с най-силно и впечатляващо послание е на Преслава Венциславова Прокопова от 6г и я класира на първо място. Ивана Антонова Транколова от 6а е отличена на второ място. Получихме и две поощрения в раздел „Коледни картички” – те са за Стефан Калинов Станчев от 5ж и Габриела Хрисия Искренова Илиева от 6г клас.

За цялостно представяне на учениците от СУ”Иван Вазов” бе присъдена и колективна грамота – признание за старанието иуменията на всички наши ученици, участвали в надпреварата, и за технитепреподаватели.

Наградите бяха връчени по традиция в навечерието на Коледа – на 18 декември в зала „Катя Попова“. Поздрав към отличените бе специален празничен концерт, а във фоайето на залата беше подредена изложба с наградените рисунки и коледни картички. Генади Гешев – директор на ЦПЛР –  Центъра за работа с деца, откри изложбата под звуците на коледните песни, изпълнени от смесен хор „Звъника“ с диригент В. Делийска. Фанфарен оркестър с художествен ръководител Павлин Ангелов обяви началото на тържествения концерт. Празничния дух на сцената поддържаха фолклорни песни и танци, хип-хоп изпълнения, инструментална и клавирна музика, различни изяви на малки възпитаници от творчески школи.

Преподавателите по изобразително изкуство Росица Симова и Клаудия Черакчиева поздравяват своите ученици и им пожелават незабравими преживявания в сферата на това изкуство и още много награди. Те, заедно със своите талантливи ученици, отправиха коледен поздрав към всички ученици на „Вазов” и с рисунките и коледните картички, подредени в училищната изложба.

Честито на наградените!

Весела Коледа и щастлива Нова година!

Още новини