Първо място за баскетболистите ни

Спортните отбори на СОУ „Иван Вазов” не спират да носят отличия от тазгодишното издание на традиционните ученически игри. Освен достойното представяне на хандбалния ни отбор, както и високите постиженията на отбора по волейбол, училището може да се похвали и с блестящото участие на баскетболистите. Престижното второ място на девойките беше само началото на успехите за баскетболните ни отбори. Повод за гордост тези дни стана и отборът на юношите, който заслужено завоюва така желаното първо място на общинския кръг.

 

Провелият се на 04.03.2015г. първи, от общо трите мача от първенството, изобщо не затрудни нашите момчета, които победиха отбора на НУИ „Панайот Пипков”, реализирайки разлика в резултата от над 50 точки. На 06.03.2015г. една след друга се състояха и останалите две срещи. В първата от тях баскетболистите ни пребориха най-сериозния си конкурент, на който до миналата година отстъпвахме първото място, а именно отбора на ГПЧЕ. Второто съревнование- с ДФСГ „Интелект”, което се проведе минути по-късно, се оказа леснопостижима победа за юношите ни, като те, въпреки умората, постигнаха убедителна преднина в резултата с повече от 30 точки. Състезанието се проведе в спортния салон на ДФСГ „Интелект”.
Като награда за спечеленото първо място нашият отбор получи купа, грамота и топка. Момчетата, които се бориха за успеха, са Воил Ивайлов Кръстев (12и), Валентин Любомиров Пандинов (12а), Михаил Чавдаров Петков (10м), Красимир Руменов Ангелов (10м) и Даниел Иванчев Лазаров (10м), които са титуляри на отбора. Също така трябва да споменем и резервите: Александър Върбанов Енев (9м), Иван Пламенов Тодоров (9м), Стефан Стефанов Цветков (9м), Николай Иванов Петков (9з) и Алекс Евгениев Георгиев (12м). Отборът е съставен от момчета, които попадат в различни възрастови групи, тъй като по преценка на техния треньор- г-жа Поля Маринова, така основната петица се оформя като много по-силна, а и по-малките имат възможност да се учат от по-големите играчи.
Г-жа Маринова подготвя баскетболистите от 8-ми клас, като всеотдайността, с която тя върши работата си, очевидно дава резултат в успешното развитие на спортистите. По мнението на треньорката в състезанието като най-добър се проявил дванадесетокласникът Воил. Той не само е капитан на отбора, но е и играчът, реализирал най-много точки.
Това първо място беше, освен напълно заслужено, и много силно желано от момчетата, тъй като те тренират усилено за него от три години. Разбира се, истинските подготовки тепърва започват, защото предстои отборът ни да се яви на областния кръг на състезанието, който ще се състои на 29.03.2015г. Пожелаваме на момчетата да станат първи и там!

 

Глория Писина, Виктория Якимова – 11з клас

 

Back to top button