Първи юни – един незабравим Ден на детето

Сдружение „Мечти и отбори” – младежка неправителствена организация, проведе четиридневно обучение за млади лидери в Професионалната гимназия по ресторантьорство – Плевен. И аз имах честта да стана част от този невероятен отбор. През тези четири дни научих много за работата в екип, за отговорността, толерантността и това, че учението може да бъде забавно. 
Когато пристигнах заедно със съученичките ми, нямах особено желание да се запозная с останалите участници от другите училища, но се оказа, че първото впечатление невинаги е правилно. След като се опознахме с тях, включвайки се в отборни дейности, занимания и игри, научихме повече един за друг и намерихме общи теми и интереси.
През следващите дни обучението ставаше все по-лесно и все по-интересно. Разделихме се на екипи в зависимост от качествата и уменията ни. Тъй като на мен ми хрумват внезапни идеи, реших да се присъединя към екипа по „Дейности”. Нашата задача беше да измислим игри за малчуганите за Деня на детето. Те трябваше да са пригодени и за деца с увреждания. По този начин искахме да покажем на децата, че всички можем да бъдем приятели и да играем заедно. Измислихме четири игри, подходящи за всички деца – стрелба на тигъра в устата, щафета с балон, боулинг и пренасяне на вода. Игрите се харесаха на малките и всички получиха награди.
Разбира се, не беше лесно да се организира цял фестивал от ученици като нас, но с общи усилия ние се справихме, намерихме спонсори и направихме 1 юни – един незабравим Ден на детето ! :)
Михаела Коларска 8л

Един незабравим Ден на детето
Back to top button