Първи спортни победи в европейската нощ на учените-2017

В инициатива на Медицински университет гр. Плевен на 16.09.2017 год. се проведе  „Нощта на учените “ – 2017, по проект: Find Researchers Everywhere and Share – FRESH“ 2016-2017г.,  финансиран по: Дейности Мария Склодовска – Кюри, рамкова програма „ХОРИЗОНТ 2020“,  под патронажа на кмета на Община Плевен – г-н Георг Спартански.  Темата беше „Спортът- най-доброто срещу ежедневието на стреса“. В дейностите по програмата взеха участие средношколци и студенти в три „Маршрута на здравето“.

В първият маршрут се проведоха турнири по волейбол и баскетбол с участие на Сборни отбори на СУ „Иван Вазов“, ДФСГ „Интелект“, ПГ по туризъм, МГ „Гео Милев“ и студенти на спортният комплекс в СУ „Иван Вазов“-Плевен. Бяха сформирани отбори от девойки и младежи на възраст от 9-12 клас с преподавателите по физическо възпитание и спорт: Поля Маринова, Мая Цветанова и Станимир Кирилов .Нашите състезатели за пореден път доказаха, че са най-добрите, като спечелиха златни медали, които им бяха връчени от представител на Медицинският университет. Беше даден успешен старт на новата учебна година!

Вторият маршрут се проведе на Спортния  комплекс на Медицинския университет с участието на Фитнес клуб „Атлетико“ – Укрепване на отделните мускулни групи с помощта на различни фитнес уреди.

Третият маршрут – „Ритмична гимнастика и Йога упражнения с Йога клуб „Лотос“ – спортна зала на МУ – Плевен.

След приключване на маршрутите на площад  „Възраждане“ от 10.00 часа взеха участие Северняшки ансамбъл Плевен, Клуб по спортни танци „Дъга“, студенти и средношколци. Флашмоб.

Предстоят втора и трета фаза на „Нощта на учените “ на 29.09.2017год.

 

Back to top button