Първа награда от Юбилеен конкурс на Учебен център „Гений”

По случай Трети март – Националния празник на Република България и своята 10-годишнина Учебен център „Гений” – Плевен обяви Юбилеен конкурс за ученическо творчество на тема: „Моята свободна България”. Конкурсът се проведе в три раздела – литературно творчество, изобразително изкуство и информационни технологии, и в две възрастови групи – до 14 години и 15-19 години.

Творбите на учениците, които бяха изпратени до крайния срок – 15 февруари, бяха оценени от компетентно жури по критерии за оригиналност, експресивност, естетическо оформление и включване символите на празника.

Награждаването на отличените ученици беше в зала „Катя Попова” на 2 март – петък. От нашето училище в раздела за литературно творчество на Мария Лазарова от 12б клас, във втора възрастова група, бе присъдена първа награда и парична награда от 100 лв. Тя спечели с есето „Свободна Родина”. Освен нея в същия раздел и възрастова група са участвали ученичките от 10з клас Венеция Вълчева, Магдалена Иванова и Ниляй Метинова с есета и стихотворения. Пак в този раздел, но в първа възрастова група, за стихотворение Леонора Йонова от 7д клас има трета награда и парична награда от 50 лв. В раздел „Изобразително изкуство” в първа възрастова група Кристиян Костов от 7а клас има втора награда и парична награда от 70 лв. Награждаването е съчетано с тържествен концерт по случай 3 март, в който са участвали формации от плевенски учебни заведения.
Есето на Мария Лазарова ще бъде публикувано на сайта на училището в Е-вестник, в раздел „Творчески приключения”, и в брой 9 на училищния вестник В@з Буки Веди”.
Честито на наградените! Успех на всички участници в конкурса в бъдещите творчески изяви!

Back to top button