Партньори от шест държави в “Иван Вазов”

С хляб и сол на входа на СОУ “Иван Вазов” беше посрещната международната група от учители и ученици, която от вчера гостува в нашия град. Както “Посредник” писа, срещата е част от втората мобилност от проекта „Пътуване между културите” по програма „Коменски”, в която участва плевенското училище. Другите участници по проекта са от Словакия, Великобритания, Полша, Испания, Румъния и Холандия, като учениците са настанени в приемни семейства на свои връстници от “Иван Вазов”.
При посрещането гостите получиха като подарък рози, изработени от четвъртокласници от школото, като след това разгледаха класните стаи и компютърните кабинети в СОУ “Иван Вазов”. След това участниците бяха приветствани от директора на училището, Димитър Митев, а домакините ги изненадаха с пъстър концерт, включващ много танци, а също така народни и съвременни песни. Програмата продължи с работна среща, в която участниците представиха своите филми-интервюта по темата “Нашият град през погледа на три поколения”.
За днешния ден е предвидено домакини и гости да пътуват до Велико Търново където ще посетят Самоводската чаршия, Царевец и античния град Никополис ад Иструм. В късния следобед ще се проведе среща между кмета на Плевен, Найден Зеленогорски и учителите, участващи в проекта.

Източник: Посредник

Back to top button