Пълноценна ваканция ви пожелаваме с електронния 30 брой на „В@з Буки Веди“

На какво друго, ако не на настоящата ваканция, на която всички се наслаждаваме, да посветим поредния си брой. Много ни се иска да се възползвате от съветите ни как да подредите оставащите месец и половина до края на ученическото лято. Хороскоп и тест на стр. 8 могат да ви помогнат да определите от какви забавления и разходки имате нужда точно сега. И след това вече може да си изберете от предложеното в различни области. Ако лятото за вас е екскурзия и почивка – вижте препоръчаните дестинации на стр. 8 и 9 и изберете съобразно личните си предпочитания. Ако филмите и уединението са за вас – стр. 10. Ако обичате да четете, не става дума за задължителна литература, разбира се, може да разчитате много на нас. Какво имаме предвид – на стр. 6 и 7 ви предлагаме, както обещахме, наградените творби в литературния конкурс, посветен на училищния празник и Деня на славянската писменост и култура. Така отговаряме на две писма в електронната поща, чиито автори настояваха да видят най-добрите според журито творби. Интересни са резултатите от наше проучване за вашите любими четива – Топ 10 на вашите книги, както и препоръчани други от първо лице. Уверяваме ви, че четенето не само не е самотно занимание, но може успешно и да събира хората – как става това и как се живее с книгите – на стр. 4. Няма как да минем без редовните ни провокативни мисли, с които ви повдигаме въпроси за размисъл – този път те са свързани с любими на няколко поколения приказки за деца, с изминалите абитуриентски балове – стр. 5 и 10. Защо бе издаден романът на един от най-ревностните ценители на българското слово – „Под игото“, на шльокавица – какво постигнаха издателите му и имаше ли смисъл от това,  разсъждаваме и провокираме на стр. 5. Какво видя нашето зорко око на бул. „Христо Ботев“ в нашия град – стр. 10.

Репортерският ни бележник предлага кратки новини, които, гарантираме ви, може само при нас да прочетете – стр. 2, 3, 4. Те са свързани с награди и постижения на наши съученици. Продължава рубриката „И нашите учители са били ученици – и то във „Вазов“ със среща с Евелина Ницова. Кои са отличниците на Випуск 2017, който скоро изпратихме от нашето училище, за да поемат сами по трудния път към успеха, разказва стр. 12.

И напомняме – очакваме вашите впечатления от видяното и чутото през лятото, от разговори с интересни хора. Снимайте, разказвайте преживяванията си и ги споделете с нас на el_vestnik@abv.bg! Надяваме се внимателно и отговорно да се оглеждате около себе си и да снимате парадокси, езикови грешки, където и да се намирате. Нашият архив „Език мой – враг мой“ вече пази повече от 100 снимки на такава небрежност, безотговорност, незнание.

Хубаво лято и приятни забавления от всички нас!

В@з, Буки, Веди – Брой 30

Екипът на „В@з Буки Веди“

Back to top button