Отново достойно представяне на най-малките математици

На 18 февруари 2012 година в ОУ „Васил Левски” се проведе поредното Осмо традиционно математическо състезание, посветено на Апостола на свободата Васил Левски. Състезанието се организира съвместно с Регионалния инспекторат по образованието и плевенската секция на Съюза на математиците в България.
Надпреварата е за ученици от начален курс – 1, 2, 3 и 4 клас, като  се решават по 12 тестови задачи с избираем отговор. За първи път бяха дадени задачи за първокласници.

И най-малките ученици от нашето училище показаха, че математиката е начин на мислене още от ранна детска възраст. С много добри резултати и призовото второ място е Александър Гугучков от 1е клас и Светослав Иванов от 1б клас, класирал се на трето място. Групата ученици от 1а клас с близки до най-добрите резултати показва, че в часовете по математика кипи истинско математическо съревнование. Добро представяне за Георги Димитров, Ина Копчева, Десислава Стефанова и Мартин Иванов от 1а клас.
Павел Енев от 2б клас  се класира на второ място и уверено се подготвя за още по-добри резултати. Даниел Илиев от 2в клас е с трети резултат, а близо до най-добрите е постижението на Александър Бояджиев от 2г клас.
Прави впечатление масовото присъствие на третокласници и четвъртокласници от нашето училище в челното класиране . Това говори за една последователна и добре структурирана работа в кръжоците по математика, ръководени от Красимира Върбинска, и много труд от страна на учениците и техните класни ръководители. Освен традиционно представящите се и класирани на първо място Захари Маринов от 3д и на трето – Александра Иванова от 3в клас, заслужават внимание и постиженията на Яни Славев от 3а клас и  Далия Атанасова, Мария Попова, Вилена Георгиева и Павел Върбанов от 3б клас. Достойно представяне и за учениците от 3в – Калоян Тачев, Никол Михова, както и за математиците от 3г – Галина Николова и Венцислав Докусански.
Радват ни със своите постижения и учениците от четвърти клас. Тук резултатите са най-убедителни. Първо място за Виктория Спасова от 4б , Мария Младенова от 4в и трето за Христина Дикова от 4г клас. След тях уверено се нареждат с отлични постижения учениците от 4а – Илия Петров и Павлин Димитров, от 4в – Бояна Николова, Анна-Мария Рашковска и Веселин Ангелов, както и Ирена Костова и Павла Манова от 4г клас.
Всички тези резултати ни карат да се радваме, защото са заявка за много по-големи постижения и фактор, с който всички участници в състезанията трябва да се съобразяват. Поздравления за всички победители и участници в състезанието! Поздравления и за родителите на учениците, които ги подкрепят и изживяват заедно с тях радостите и трудностите, но, както се вижда, си заслужава!

malki_mat2 malki_mat3 malki_mat4
Back to top button