Отлично представяне на олимпиадата по география

Интересът ни към Виктория и Преслав е провокиран от отличното им представяне на Областния кръг на олимпиадата по география. Споделиха ни за целите си и интереса към учебния предмет. Отбелязаха, че олимпиадата се състои от 3 кръга за 7, 10 и 12 клас. За другите класове няма следващо ниво след Областния кръг, на който те са първенци. Според класиранията и двамата са с най-много точки спрямо останалите участници. Виктория има 162, а Преслав – 194. Те споделиха, че това е първата олимпиада по география, в която взимат участие, но че са много доволни от представянето си и са устремени към още по-високи върхове. Чудесно се е справил и Мартин Йотов от 7а клас, който в същия кръг постигна резултат от 157 точки!

За Виктория и Преслав  географията е изключително интересна и обаятелна наука, даваща знания,  които обогатяват мирогледа и общата култура на всеки. Голяма част от знанията им са от изучавания в училище материал, но се интересуват и четат  допълнително. Учениците споделят, че са мотивирани от своите преподаватели –
г-жа Вероника Вътева и г-н Иван Димитров, които, по думите им, не само преподават уроци, а успяват да ги заинтригуват и развълнуват с интересни факти за всяка страна. Часовете по география са виртуално околосветско пътешествие за тях.

 Виктория мечтае да направи истинско околосветско пътешествие, за да посети  всички континенти, популярни дестинации и не толкова познати места. През свободното си време обича да излиза с приятели, да се разхожда сред природата. Истинско удоволствие ѝ доставят пътуванията със семейството и откриването на нови, непознати за нея места.

Преслав също мечтае да обиколи всички държави – както по-големите, така и по-малките, защото всяка от тях е завладяваща по свой собствен начин. Той иска да посети Науру, защото е привлекателна и е най-малката република в света. През свободното си време обича да чете книги и енциклопедии, да гледа телевизия и да опознава и открива нови дестинации.

За тях всяка държава има собствен чар и специфична атмосфера, за която допринасят редица фактори като местоположение, климат, природни и културни забележителности, пясъчни плажове, историческо значение, кухня, традиции, бит и култура на местното население.

Пожелаваме им още много успехи и в бъдеще да направят едно истинско околосветско пътешествие!

Яна Янева,7б

Back to top button