Откритият урок на 6б клас в училищната библиотека

Вазовци не спират да ни радват с все нови и нови прояви. Този път ще ви разкажем за инициативата на учениците от 6 б клас. Г-жа Китка Съйнова- тяхната класна ръководителка и преподавателка по български език и литература, беше решила да организира един по-разчупен час. Тя заведе своите възпитаници в училищната библиотека, където те прекараха незабравими 40 минути, посветени на книгите, литературата и бележитите творци.
Шестокласниците се бяха потрудили, за да направят часа колкото се може по-увлекателен. Сияна Максимова например беше работила върху проект, посветен на Христо Ботев. Момичето беше открило много любопитни факти, свързани с живота и делото на поета и революционер. За да не бъде скучен проектът ѝ, ученолюбивата шестокласничка беше придружила информацията с няколко снимки.

Не по-малко усърдие в своята подготовка бяха вложили и Виктория Пънова и Цветан Кръстев. Двамата допълниха проекта на Сияна като разказаха още любопитни неща на своите слушатели. Те се бяха фокусирали върху биографична информация и бяха включили факти не само за творческия път, но и за революционната дейност на поета.
Виолета Антонова не отстъпи на Виктория, Цветан и Сияна. Момичето запозна своите съученици с жизнения път на Иван Вазов. Ученичката беше подбрала много привличащи интереса сведения за патрона на нашето училище.
Аудиторията слушаше много внимателно, защото някои от фактите не ѝ бяха известни, и се стараеше да запомни всичко, което чуеше. Водещите на урока несъмнено се справиха отлично със задачата си, защото дори г-жа Китка Съйнова следеше с внимание всяка дума. Шестокласниците също така зарадваха своята класна ръководителка като рецитираха задружно Ботевото стихотворение „Хайдути“.
Учениците обаче все още не бяха приключили със своите занимания. Като подарък за домакинята си г-жа Лили Кънева- библиотекарката на училището, те бяха подготвили красиви цветя с приятен аромат. В замяна г-жа Кънева с готовност изнесе кратка беседа за книгите и представи богатата база, с която разполага библиотеката. Гостите разгледаха много и различни по вид речници, запознаха се с колекцията от руска литература, а вниманието им привлякоха четива, посветени на българската история.
За учениците този час беше наистина полезен и образователен. Личеше си, че шестокласниците проявиха неподправен интерес към урока- те слушаха внимателно всички факти и рецитираха с желание. Това, което прави впечатление, е фактът, че за учениците беше вълнуващо изживяване да се докоснат до книжното богатство, с което разполага училищната библиотека. Поздравяваме ги за инициативата и се надяваме, че скоро отново ще ни зарадват с подобно занимание!

Силвия Тачева, 10и клас

6 biblioteka2
Откритият урок на 6б
6 biblioteka3
Откритият урок на 6б
6 biblioteka4
Откритият урок на 6б

Back to top button