Открийте коледния дух в сърцата си с 32 брой на „В@з Буки Веди”

Пъстър коледен поздрав отправяме на цялото семейство на СУ”Иван Вазов” с поредния 32 брой на училищния вестник. Много ни се иска всеки да намери нещо за себе си на страниците на вестника и да си организира една незабравима Коледа. Тази година темата, която ни водеше, бе да вникнем по-дълбоко в същината на празника, да забравим за формалната му страна и да погледнем в сърцето си. Да събудим и чуем гласа на сърцето си и да се вслушаме в него! Започваме от изконното и родното и даваме думата на етнорепортери, които проучиха местни традиции, свързани с празнуването на Коледа – стр. 3. Как да превърнем точно тази Коледа в различен и незабравим празник? Предлагаме на Бъдни вечер да поставим началото на нещо ново в семейството си и то да се превърне в традиция. Може да прочетем на всички любим наш разказ, да прозвучи специална песен, да подготвим предварително семейна игра и още – намерете своя отговор на стр. 3, 5, 6, 7. За много от порасналите любимият старец отдавна се е превърнал в символ и само от нас зависи с какво съдържание ще го изпълним. Какво показват нашите репортерски наблюдения по този въпрос и какви мисли ни вълнуват преди празничните дни – стр. 7. Ако сте любопитни как се променят с годините нашите желания и какво очакват от Дядо Коледа малки и големи, не пропускайте  4 и 8 стр. Прочетете непременно интересните разсъждения по темата как се поздравяваме след празника и защо Коледа не е Рождество Христово – стр. 5. И не забравяйте за нас дори  когато приготвяте новогодишната баница, защото на стр. 8 сме ви подготвили късмети. А за да си отбелязвате колко дни остават до края на учебната година, нашият календар ще ви свърши добра работа.

Припомняме ви, че през декември вестникът ни празнува и своя  рожден ден. Навършихме седем години и ги отбелязваме със спомени и пожелания от първо лице на стр. 10. Отново се срещаме с наш преподавател, бивш ученик в нашето училище  – кой е той, вижте на стр. 2. На същото място може да прочетете и защо журналистите от екипа на вестника ни бяха наречени млади будители. Забавната ни страница също е тематична – решете теста, за да разберете какво е за вас Коледа и ако не ви хареса отговорът, какво да промените, прочетете и какво са отредили за вас звездите.

Ако възникнат въпроси или предложения, докато четете, пишете на познатия адрес: el_vestnik@abv.bg! Може и да ни разкажете как почувствахте тази Коледа, може и да го документирате със снимки.

Ако искате да притежавате 32 брой на вестника, може да го намерите на централния вход в училище.

Бъдете щастливи и потърсете коледния дух в сърцата си!

За вашето празнично настроение се погрижи редакционният екип на „В@з Буки Веди”

 

Back to top button