Отдават под наем ученическия стол на СОУ „Иван Вазов”

Заработи  ремонтираният ученически стол на СОУ „Иван Вазов” в гр. Плевен. На площ от 600 квадратни метра, освен модерна кухня и просторна столова, има подготвено и отговарящо на санитарно-хигиенните изисквания помещение за производство на закуски.

Вече са минали две процедури за отдаване на обекта под наем, но няма желаещи. Най-рано в началото на ноември ще бъде обявена нова процедура за отдаване под наем. Дотогава поне за най-малките възпитаници на СОУ „Иван Вазов” е осигурен топъл обяд. След получени разрешителни в училището вече работи кетъринг фирма, която доставя ежедневно супа, готвени ястия и десерт за малчуганите.

Ръководството на СОУ „Иван Вазов”, мислейки за здравословното хранене на децата, е отделило много средства от бюджета си през последните години, за да ремонтира стола. Сега огромното помещение е в пълния смисъл на думата мултифункционална зала, която отговаря на всички представи дори за добър ресторант.

Амбициите на ръководството на училището са, когато столовата заработи, тук да могат да се хранят както всички ученици от училището, така и родители, а и външни клиенти. Но за това е необходимо добрите намерения на ръководството да намерят пресечна точка с интересите на бизнеса.

Източник: PlevenToday.com

 

Back to top button