Отборът по футбол на СОУ „Иван Вазов“ – най-силен в Северна България

От 31 май до 3 юни 2012 г. се проведоха финалите на Държавното ученическо първенство по футбол в град Долна баня, Софийска област. В него участваха шест отбора: първенците от пет зони и отборът домакин.

Отборите са съставени от момчета 8-110 клас от СОУ или професионални гимназии. Това са: „Лудогорец“-Разград, „Локомотив“-София, „Хебър“-Пазарджик, „Асеновец“-Асеновград, СОУ „Иван Вазов“-Плевен и СОУ-град Долна баня. Тези отбори бяха разпределени в две групи чрез жребий.

Отборът на СОУ „Иван Вазов“ беше в една група с отборите от Долна баня и Пазарджик. Той беше втори в групата си след изиграните три мача: Плевен – Долна баня (0:0), Плевен – Пазарджик (1:1), Пазарджик – Долна баня (3:0). След това по регламент нашият отбор трябваше да играе за трето или четвърто място с отбора на Разград. Резултатът от този мач беше 2:1 в наша полза и с тази победа се наредихме на 3-то място.

В крайното класиране на Държавното ученическо първенство отборите се подредиха както следва: 1-во място – София, 2-ро място – Пазарджик, 3-то място – Плевен, 4-то място – Разград, 5-то място – Асеновград, 6-то място – Долна баня.

При това класиране, отборът по футбол на СОУ „Иван Вазов“ е най-силен в Северна България сред ученическите отбори. С тези финали завършва цикълът от 13 футболни мача без загуба за отбора на всички нива. Тези резултати бяха постигнати благодарение на усилията, дисциплината и уменията на момчетата от отбора на СОУ „Иван Вазов“ с треньор Продан Лазаров. Достойното представяне е в резултат и на грижите и подкрепата на ръководството на училището и лично на директора Димитър Митев.

Източник: DarikNews 

Back to top button