Отборът на СОУ „Иван Вазов“ спечели купата на „Освобождението на Плевен“

На 7 и 8 декември в залата на Ученическа спортна школа-Плевен се проведе традиционният футболен турнир „Освобождението на Плевен“ за ученици, родени след 1 януари 2002 г. Тазгодишният турнир е посветен на 135 години от Освобождението на Плевен и се провежда за 12-ти пореден път. Организатори са Община Плевен, Ученическа спортна школа и ОС на БФС-Плевен.

Този път в турнира по футбол на малки врати участваха 8 отбора на училища от Плевен, разпределени в две групи. Според регламента във всеки мач се играха две полувремена, по 10 минути всяко. Отборът на СОУ „Иван Вазов“ беше първи в своята група – Б, след безапелационни победи срещу отборите на ОУ „Васил Левски“, НУ „Отец Паисий“ и СОУ „П. Яворов“.

 Финалът срещу победителя от група А –  отбора на СОУ „Стоян Заимов“, който надделя над отборите на ОУ „П. Берон“, НУ „Единство“ и НУ „П. Евтимий“, беше много оспорван. След равен резултат 1:1 в редовното време се изпълниха дузпи, при които отборът на СОУ „Иван Вазов“ спечели първото място в турнира.

Малките футболисти бяха наградени с купа и футболна топка за отбора, а всеки участник получи екип и възпоменателно флагче.

Купа за най-добър вратар получи Ангел Танев от 4″б“ клас, а купа за най-добър треньор бе връчена на Олег Маринов.

 

http://sou-ivanvazov.eu/

Източник: DarikNews

futbol4

 

 

 

 

Отборът на СОУ „Иван Вазов” спечели след дузпи футболния турнир „Освобождението на Плевен”

 

Футболистите на СОУ „Иван Вазов” се класираха на първо място в тазгодишното издание на турнира по футбол на малки врати „Освобождението на Плевен”. В състезанието участваха 8 отбора на училища от Плевен, разпределени в две групи. Според регламента във всеки мач се играха две полувремена, по 10 минути всяко.
Отборът на СОУ „Иван Вазов” беше първи в своята група – Б, след безапелационни победи срещу отборите на ОУ „Васил Левски”, НУ „Отец Паисий” и СОУ „П. Яворов”. Финалът срещу победителя от група А – отбора на СОУ „Стоян Заимов”, който надделя над отборите на ОУ „П. Берон”, НУ „Единство” и НУ „П. Евтимий”, беше много оспорван. След равен резултат 1:1 в редовното време, се изпълниха дузпи, при които отборът на СОУ „Иван Вазов” спечели първото място в турнира. Малките футболисти бяха наградени с купа и футболна топка за отбора, а всеки участник получи екип и възпоменателно флагче.
Купа за най-добър вратар има Ангел Танев от 4б клас, а купа за най-добър треньор бе връчена на Олег Маринов.
Традиционния футболен турнир „Освобождението на Плевен” се проведе на 7 и 8 декември 2012 г. в залата на Ученическа спортна школа – Плевен. В него участваха ученици, родени след 1 януари 2002 г. Тазгодишният турнир е посветен на 135 години от Освобождението на Плевен и се провежда за 12-ти пореден път. Организатори са Община Плевен, Ученическа спортна школа и ОС на БФС – Плевен.

 

Източник: infoPleven.com

 

 

Back to top button