Отбелязваме празника на града със състезание по Информационни технологии

На 15 май нашето училище отново беше домакин на поредното състезание по Информационни технологии, посветено на празника на град Плевен. Както знаете, СУ „Иван Вазов“ има дълга традиция в провеждането му. Преди 9 години по идеята на преподавателите по информатика и информационни технологии бе поставено началото.

В надпреварата участваха ученици от III до VII клас – общо 91. Те имаха на разположение един час и половина, през който трябваше да се справят с практическа задача, носеща им 200 точки. Право на участие в състезанието имат, както ученици от нашето училище, така и от други учебни заведения в град Плевен. Наградите за най-добрите бяха осигурени от нашите традиционни спонсори: „КЕЙСИЕМ“ ЕООД, „Спринт“, „Виваком“, Училища „Европа“, книжна борса „АБВ“.  По традиция най-големите награди са едногодишен абонамент от „Спринт“ и таблет, осигурен от „КЕЙСИЕМ“ ЕООД.
Екипът от преподаватели по информатика и информационни технологии се погрижи протичането на надпреварата да премине на ниво. След състезанието работите на децата бяха оценени и класирани в съответните възрастови групи. Тържественото награждаване се състоя на 18 май в зала „Европа“ на СУ „Иван Вазов“.

При третокласниците Олга Станева и Веселина Динова заеха съответно първо и второ място,  а Елизабет Атанасова и Кристин Съйнова си поделиха третата позиция. Четвъртокласниците Пламена Тодорова и Александър Чоканов извоюваха златото и среброто. В 5 клас първо място зае Ивон Борисова, второто –  Катерина Борисова, на трета позиция застанаха Силвия Петрова и Преслава Гинева, а четвъртото място достойно си поделиха Александра Къдрийска и Иван Петров. Голямата награда в шести клас – едногодишен абонамент за интернет от „Спринт“ – отиде при Йоан Василев ученик от МГ „Гео Милев“, второто и третото място завоюваха Георги Димитров и Десислава Стефанова, следвани на четвърта позиция от Елеонора Атанасова и Хрисимира Драганова. Среброто при седмокласниците отиде при Даниела Данаилова и Божидар Божков, а бронзът остана за Биляна Михова. Тук конкуренцията беше най-силна, а голямата награда, таблет – най-желана. Той бе спечелен безапелационно от Ниагара Георгиева. Всички отличили се бяха наградени с грамоти и подаръци, а тези в челните тройки – и с медали.
Очевидно е, че можем да се похвалим с изключително успешното представяне на нашите ученици в областта на компютърните науки. Пожелаваме нови бъдещи успехи на състезателите и още много отличия за нашето училище.

ИЗКАЗВАМЕ БЛАГОДАРНОСТ КЪМ СПОНСОРИТЕ ЗА ПРЕДОСТАВЕНИТЕ НАГРАДИ.

Back to top button