Отбелязахме края на учебната година с волейболен турнир

Учебната година е към своя край, лятната ваканция започва след броени дни, но учениците от СОУ „Иван Вазов” не спират да оползотворяват последните си часове в учлище с интересни и различни занимания. Поредната инициатива, в която те се включиха, беше организирана съвместно с госпожа Гергана Радковска, преподавател по физическо възпитание и спорт. Оригиналната и необичайна идея, която тя и нейните ученици осъществиха заедно, бе състоялият се на 23 и 25 юни турнир по волейбол, носещ тематичното име „Здравей, лятна ваканция!”.

 

Състезанието се проведе в рамките на 2 дни, тъй като участници бяха две възрастови групи – тези на 9 и 11 клас. Въпреки неофициалния характер на надпреварата смеем да твърдим, че нивото на отборите беше много високо, за което, разбира се, заслугата е не само на състезателите, но и на г-жа Радковска.
Първите, които се съревноваваха, бяха учениците от деветите класове. В началния час, 12:30, паралелките 9з, 9л и 9б, представени от най-добрите си играчи вече бяха заели местата си във физкултурния салон на училището и загряваха за предстоящото им състезание. Трите проведени мача бяха на принципа всеки срещу всеки, а отборът с най-много победи – този на 9з клас, спечели турнира. Няма как да не отбележим и помощта на съдиите, които заедно с г-жа Радковска следяха за резултатите и правилното протичане на срещите: Даниела Стойчева и Цвета Симеонова от 11з клас се справиха отлично с възложената им задача. В първия състезателен ден гости бяха и класните ръководители на деветокласниците: г-жа Татяна Манойлова, г-жа Мариана Пенчева и г-н Горан Делиев, който също се включи в играта.
Втората част на турнира също се проведе по подобен регламент, като този път участници бяха само от две паралелки – 11з и 11и, в чийто отбор се включи и Цветослава Ангелова от 11л. Истината е, че тук резултатите бяха изненадващи, тъй като очакванията бяха победители да станат учениците от „з” клас, но въпреки близките резултати в геймовете, късметът бе на страната на другия отбор, който постигна резултат 3:1.
Целта на волейболното състезание беше проверка на уменията на участниите в изучавания по програма спорт по един вълнуващ, интересен и забавен за тях начин. Според г-жа Гергана Радковска турнирът имаше значителен успех, който може да доведе и до ежегодното му провеждане, и то не само по волейбол, но и по други спортове. Пожелаваме на нея и учениите ѝ късмет в поетото начинание и още много реализирани идеи, които да продължават да ни носят положителни емоции.

 

Глория Писина – 11з, Мерилин Писина – 9з

Back to top button