Омбудсманът на България гостува на „В@з Буки Веди“

Излезе 13-ият брой на „В@з Буки Веди“ – училищен вестник на СОУ „Иван Вазов“. Вече трета година с интересните си теми и рубрики, той привлича вниманието не само на учениците и учителите от училището, но и на широката общественост.
 
В 13 брой в рубриката „На прицел“ гост е омбудсманът на Република България г-н Константин Пенчев. От интервюто с него могат да се научат много нови и полезни неща. Още от заглавната страница на вестника личи, че този брой е под знака на любовта и прегръдката – сериозно и с усмивка са търсени измеренията на любовта за малки и големи. След кратък разказ за събитията от училищния живот, вестникът призовава за активна позиция на учениците по повод идеята за училищна униформа във „Вазов“.
 

Продължава и темата за образованието – този път се разказват подробности от Австралия и САЩ.
 
Интересен разговор с журналистката Жени Кайзер и нейния професионален поглед от Германия към нашия живот и българските медии, здравословно съчетаване на храна и спорт за здравословен живот, музикални предпочитания и идеи за свободното време са част от останалите предложени заглавия.
 
Брой 13 запознава с правилата за подготовка и участие в най-важното предстоящо събитие – Годишните награди на „Вазов“. Редакционният екип на вестника вече подготвя следващия брой, който ще излезе през април и ще бъде посветен най-вече на зрелостниците.
 
http://sou-ivanvazov.eu

 

Източник: DarikNews

Back to top button