Нови успехи в общинските ученически игри

Както всяка година, така и тази, общинските ученически игри събраха най-добрите отбори от училищата в Плевен. Състезателите, които премериха сили в най-различни спортове, даваха всичко от себе си и съответно конкуренцията бе голяма. Това, разбира се, не успя да спре нашите съученици да докажат за пореден път както спортния си талант, така и желанието за победа в надпреварите по баскетбол и волейбол. Изявите им обаче не приключват дотам.

 

Само преди броени дни- на 26.03.2015г., дойде поредното признание. Този път то е в областта на леката атлетика, където и тази година повече от отлично се представиха както момичетата, така и момчетата. Първите- в категория девойки 8-10 клас, а вторите при юноши 8-10 клас. Участие взеха не само вече доказалите се спортисти, но и онези, които имат по-малко опит. Това в крайна сметка се оказа печеливша комбинация, защото нашите лекоатлети успяха да се преборят за вторите места в съответните категории.
Отборът на момчетата включваше: Шенгюн Ристем Халкоглу (8з), Ивайло Ивайлов Боев (8з), Александър Пламенов Великов (9б), Филип Борисов Владимиров (9л), Георги Георгиев Велчев (8м), Александър Върбанов Енев (9м), Йордан Валериев Христов (10б), Виторио Лучезаров Димитров (10б) и Симеон Костов Костов (10б).
В тима на момичетата участие взеха: Виктория Васкова Миланова (8з), Христиана Цветанова Параделова (8л), Виктория Владимирова Вълова (8л), Мила Александрова Георгиева (8л), Изабел Петрова Велковска (8б), Теодора Костова Маринова (9б),Елеонора Николаева Лицова (9б), Виктория Викторова Вескова (9м) и Полина Асенова Макаева (10м).
Интересно е, че едва трима от нашите заслужили спортисти тренират професионално. Заслуга за успехите на отборите обаче не се дължи само на постоянството и усилията, които състезателите положиха, но и на работата на тяхната треньорка – преподавателката по физическо възпитание и спорт г-жа Поля Маринова. Именно тя се зае с нелеката задача да подготвя лекоатлетите за участието им в последните няколко ученически игри и ясно се вижда, че работата й е дала резултат. Ето защо за успеха поздравяваме не само възпитаниците, но и треньорката.
Въпреки че тазгодишният сезон на игрите да отива към своя край, спортните ни достижения няма да спрат до тук, защото нашите спортисти винаги могат да покажат още умения. С гордост заявяваме, че тазгодишният сезон бе повече от успешен, а вазовци за пореден път дадоха сериозна заявка и за още бъдещи постижения. Единственото, което ни остава, е да продължаваме да следим отблизо тяхното развитие и да ги подкрепяме във всяко едно начинание. Продължавайте все така!

 

Виктория Якимова и Глория Писина, 11з клас

Back to top button