Нови спортни постижения за баскетболния ни отбор

Тазгодишното участие на СОУ „Иван Вазов“ в традиционните ученически игри започна много обещаващо с няколко постижения. Особено изявени са волейболният и хандбалният ни отбор, които достойно защитиха името на училището ни. Съвсем наскоро обаче ни бе даден поредният повод за гордост. Този път сме горди да похвалим и баскетболистките ни, които не останаха по-назад, класирайки се на призовото второ място в ежегодните игрите.

 

Момичетата, преборили се за престижната позиция са: Ели Светославова Илиева (8з), Христиана Цветанова Параделова (8л), Ива Румиславова Кръстева (8м), Габриела Симеонова Гагова (9б), Йоана Здравкова Първанова (9з), Виктория Викторова Вескова (9м), Велина Веселинова Бакалова (9м), Симона Калоянова Димитрова (9м) и Яна Владимирова Витанова (10м).
Състезанията по баскетбол се проведоха в периода 18 – 24 февруари 2015г., а домакин, както обикновено, бе Ученическа спортна школа– град Плевен. Категорията девойки 8-10 клас, в която се включиха и нашите съученички, е изключително оспорвана и отборът ни трябваше да се пребори с представители на три други училища. Вазовки безпроблемно се справиха със състезателите от ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров” и МГ „Гео Милев”, но трябваше да отстъпят първата позиция на отбора на ГПЧЕ-Плевен.
Въпреки това в рамките на няколкото поредни срещи нашите момичета успяха да покажат завидни и обещаващи умения в надпреварата. Конкуренцията, по думите на една от най-изявените ни баскетболистки – Виктория, е била наистина голяма, но въпреки това вазовки не изгубили своя дух. Младата спортистка също така смело заяви, че догодина нашият отбор ще е големият победител. Ние, разбира се, не се и съмняваме в това, тъй като баскетболният ни отбор не за пръв път успява да грабне почетно място.
Виктория обясни, че се занимава с баскетбол вече от 5 години и освен това даде сериозна заявка за бъдещо развитие в тази област. Предвид успешните спортисти, започнали пътя си в нашето училище, това не е учудващо и може само да ни радва.
Заслуга за постиженията на девойките има и тяхната треньорка– г-жа Поля Маринова, преподавател по физическо възпитание и спорт в нашето училище. Това не е първото състезание, за което г-жа Маринова подготвя баскетболистките. Ще припоним, че именно тя тренира отбора и миналата година, когато дойде първото им постижение. Поздравяваме г-жа Маринова за добре свършената работа и се надяваме, че ще продължи да подготвя момичетата със същата всеотдайност, с която го е правила досега.
Оттук нататък можем само да следим отблизо бъдещите успехи на нашите призьорки и да им пожелаем да се развиват все така стремглаво напред и нагоре. Успех!

 

Глория Писина, Виктория Якимова 11з клас

Back to top button