Нови спортни отличия в областта на хандбала

Много пъти възпитаниците на СОУ „Иван Вазов” са блясвали със своите успехи- и академични, и спортни. Сега за пореден път си имаме повод за гордост- момичетата от отбора по хандбал на клуб “Шугар”- Плевен. Тимът се класира на първо място на зоналния финал, който се проведе през месец май тази година. Това, разбира се, не ни учудва, тъй като наши ученици са се изявявали и преди в този спорт и са завоювали призови места на редица състезания.

В състава на момичешкия тим влизат Владимира Християнова Височкова, Мира Мирославова Аврамова, Александра Димитрова Станчева (5б) както и Ан-Мари Руменова Бешева (5в). Техни треньори пък са Силвия Марковска и Виктория Пеева. Петокласничките ни играха достойно и едва седмица след победата на техните съотборници в групата на момчетата до 11 години, малките ни шампионки успешно изведоха момичешкия отбор до желаното първо място.

Надпреварата се проведе по традиция в зала “Спартак”, където нашите момичета доказаха, че са най-добрите хандбалистки в зона “Мизия”. Категорията, в която те се представиха, беше за деца до 11 години, а за да стигнат до победата състезателките трябваше да се преборят с отбори от Габрово, Ловеч, Павликени, Угърчин и Велико Търново. След изключително оспорван мач, завършил с резултат 10:10, нашите момичета изпревариха отбора на Габрово с 1 точка, окончателно грабвайки златото.

Пътят до мечтаната първа позиция на зоналната надпревара не бе лек и премина през няколко кръга. За съжаление обаче нашите победителки нямат възможност да продължат към държавния финал, тъй като такъв не се провежда за тяхната възрастова група. Въпреки това постижението на хандбалистките ни не остана незабелязано- те получиха признанието на своите съученици и преподаватели. Вкъщи пък гордо отнесоха специални трофеи от надпреварата. Петокласниччките споделиха с нас, че нямат предишни постижения, но за сметка на това тренират усилено от няколко години, доказвайки, че постоянството се отплаща. На същото мнение са и техните треньори, които несъмнено се гордеят с постиженията им.

По традиция хандбален клуб “Шугар” закрива всеки свой сезон с коледно тържество. Тази година за 9-ти пореден път състезатели, треньори и приятели се събраха, за да отпразнуват спортните си триумфи и да бъдат отличени. На тържеството, което се състоя в ресторант “Централ” на 14 декември, нашите момичетата бяха наградени със златни медали и купа за отличното си представяне.
Ние, съученицити им от СОУ „Иван Вазов“, сме убедени, че бъдещите постижения на нашите млади хандбалистки тепърва предстоят и сегашната победа е залог за това. Ето защо не ни остава нищо друго освен да им пожелаем късмет и много спортни триумфи за напред.

Виктория Якимова и Глория Писина 11 з клас

Back to top button