Нова учебна година – нов брой на „В@з Буки Веди”

И за други нови неща може да прочетете в брой 11 на училищния вестник – нова спортна зала, нови членове в екипа, нов проект за най-малките, нов химн… Новините от репортерските ни страници традиционно разказват за делници и празници – този път не само училищни, а и ваканционни. Ако ви интересува какво свършихме дотук по екопроекта „Повече дървета? Да, моля!”, какви интересни учебни часове проведохме, какви успехи в спорта и изкуството записахме – отворете трета и четвърта страница. Със специално посвещение за Деня на будителите са 5-а и 6-а, където от нетрадиционен ъгъл споделяме будни мисли за книгата и четенето. Призоваваме ви да продължите подетия разговор за образованието у нас и другаде, да изразите позиция за неговото настояще и бъдеще. Пристрастията и интересите на екипа отвеждат отново към проучвания на именната система в българския език, в пространството на народните танци, в творческия свят на любителите на словото.

Ако сте приели идеята ни да градите свой образ на училището, в което учим, с помощта на наши бивши ученици, може да прочетете за поредната такава среща; обещаваме и още в следващия брой. За големите междучасия и свободното време може да си изберете забавни неща от страница 10 или пък да пробвате знанията и късмета си в нашата фотозагадка. Провокираме ви да използвате въображението си и да предложите талисмани на спортните ни отбори. Условията за участие в този конкурс, както и покани за други, може да намерите на последната страница на вестника. 

Запомнете този адрес – el_vestnik@abv.bg! На него очакваме мнението ви за текста от страница 1, който е предложен за химн на училището! На същия адрес може да ни пишете, за да разкажете на всички какво се случва във вашия клас! Това е мястото, където може да споделите добра или пък тревожна новина. И тъй като следващият ни брой е и Коледен – станете автори в него, предложете какво искате да прочетете! Четете, за да знаете! Бъдете мислещи, бъдете несъгласни, бъдете неспокойни, бъдете творци! Най-доброто място, където можете да го направите, е училищният вестник! Очакваме ви!

 

БРОЙ 11

 

Back to top button