Нова спортна зала откриха в СОУ“Иван Вазов“

Непосредствено след традиционния водосвет в СОУ „Иван Вазов“ и общоградското тържество по случай Деня на народните будители –  ноември, което се състоя пред паметника на Иван Вазов до училището, беше открита новата спортна зала на СОУ „Иван Вазов“. 

Гости на тържеството бяха кметът на града, проф. д-р Димитър Стойков и служители в общинската администрация. Лентата прерязаха кметът на Община Плевен и директорът на СОУ „Иван Вазов“ Димитър Митев.

В кратката си реч, градоначалникът изтъкна, че новата модерна спортна зала на училището ще допринесе много за развитието на спорта в града и общината. Той каза, че за правилното развитие на подрастващите е необходимо те да спортуват не само два пъти седмично и затова е създадена тази модерна, отговаряща на съвременните изисквания спортна зала.     Директорът на училището, Димитър Митев изрази увереност, че тази придобивка ще издигне на по-високо ниво спортната подготовка на учениците, ще ги мотивира да участват по-активно не само в часовете по физкултура и спорт, но и с желание да се занимават със спорт в различните клубове, създадени към училището.

 

След тържественото откриване, всички присъстващи имаха възможността да разгледат залата, съблекалните и санитарните помещения към нея.

 

Източник: DarikNews

 

 

Новата спортна зала на СОУ „Иван Вазов” откриха днес

 

 

Веднага след традиционния водосвет в СОУ “Иван Вазов” и общоградското тържество по случай Деня на народните будители – 1 ноември, беше открита новата спортна зала на СОУ „Иван Вазов”. Гости на тържеството бяха кметът на проф. д-р Димитър Стойков и служители в общинската администрация. Лентата прерязаха кметът на Община Плевен и директорът на СОУ „Иван Вазов” Димитър Митев.

Новата модерна спортна зала на училището ще допринесе много за развитието на спорта в града и общината, подчерта при откриването проф. Стойков и допълни, че за правилното развитие на подрастващите е необходимо те да спортуват не само два пъти седмично и затова е създадена тази модерна, отговаряща на съвременните изисквания спортна зала. Директорът на училището Димитър Митев изрази увереност, че новата придобивка ще издигне на по-високо ниво спортната подготовка на учениците, ще ги мотивира да участват по-активно не само в часовете по физкултура и спорт, но и с желание да се занимават със спорт в различните клубове, създадени към училището. След тържественото откриване всички присъстващи имаха възможността да разгледат залата, съблекалните и санитарните помещения към нея.

 

Източник: InfoPleven

 

Back to top button