Невероятният пътешественик Росен-Андрей Охеда гостува в училището ни

На света има 195 държави и Росен-Андрей Охеда е посетил и опознал 169 от тях.

Невероятният пътешественик гостува в училището ни. На 18.04. 2018г разказа за пътешествията си на любопитни третокласници, а на 19.04 обърна внимание на ученици от 5-7 и 8-12 клас. Деца от всички възрасти слушаха в захлас приключенеца и научиха много интересни неща за света.

Росен-Андрей е роден и израснал в Хавана, Куба, но прекарва детството си и в България.  Пред представителите на всичките 169 държави се самоопределя едновременно като кубинец и българин. Живял е и в Русия и Канада. 12 години прекарва, работейки на круизен кораб. Той обикаля света на борда му и се наглежда на много красоти, но през цялото време събира пари, за да може един ден да постигне детската си мечта – околосветска обиколка.

След много усърден труд и непреклонност той е на път да изпълни всичко, за което някога е копнял. На учениците показа снимки и видеа от най-различни кътчета на света от Сейшелите до Япония и от Антарктида до Науру.  На всички тези места той не отива като турист, пътува само с една малка раница и огромно желание да се потопи изцяло в атмосферата на мястото, което посещава. Позитивизмът му кара местните винаги да го посрещат с отворени обятия.

Освен с красиви гледки и интересни истории, които включват неразумна близост до кръвожаден крокодил и хранене на хиени, Охеда впечатли младежите и със своите мотивиращи призиви. Всеки може да постигне мечтата си, стига да се бори… С този извод приключи полезната среща, но Росен-Андрей Охеда обеща догодина отново да ни посети.

Back to top button