Национални кръгове на олимпиадите по природни науки – резултати и равносметка

От 28 до 30 март 2013 г. в гр. Бургас се проведе 45 Национална олимпиада по химия и опазване на околната среда . Взеха участие 120 ученици от цялата страна. Нивото на Националната олимпиада надминава по сложност нивото на учебното съдържание в съответните класове. Нужна е интензивна и допълнителна работа за задълбочена и сериозна подготовка. Росен Ивайлов Банзаров от 7а клас се представи достойно и завоюва 11 място в своята възрастова група.

На 4 и 5 април 2013 г. в гр. Враца се проведе 38 Национална олимпиада по биология и здравно образование. Взеха участие 120 ученици от 35 населени места. Учениците от 12 клас, показали успех над 5.50, могат да използват тази оценка за прием във висши учебни заведения, включително и за медицина. Първите 10 в класацията ще участват в подбор за участие в Международна олимпиада по биология в Швейцария. Полина Руменова Луканова от 11з клас взе участие в Националната олимпиада и постигна резултат от 5.25. Поля показа завидни знания в теоретичната и практичната част.

Наш ученик е на 16 място в Националния кръг на олимпиадата по физика. Това е Владислав Стефанов от 7а клас. Престижното състезание се проведе на 20.04.2013 г. в гр. Силистра. Освен Владислав в олимпиадата от нашето училище беше класирана и Мерилин Писина от същия клас, която също се представи добре.

Поздравяваме всички участници в националните кръгове на олимпиадите по природни науки и им пожелаваме успехи в покоряването на следващите върхове!

olimpiadi2olimpiadi3

Back to top button