Нашите лекоатлети – гордост за училището и за Плевен

Близо 600 деца на възраст между 6 и 12 години се събраха в събота/19.05./ на стадиона на Националната спортна академия, за да премерят сили в третия лекоатлетически празник „Тереза Маринова и приятели”. Около 50 деца от Плевен се включиха в надпреварата. Само двама плевенчани са с награди от турнира и те са от нашето училище.
Всеки млад атлет можеше да участва в три дисциплини за своята възрастова група.

Най-добро представяне от плевенската група при момчетата 6-7год. направи състезателят Михаил Костов-младши – ученик от 1е клас на СОУ „Иван Вазов”. Той взе златото в скок на дължина от място, записвайки 179 см, стана трети в бягането на 40 м с препятствия, след като спря хронометрите на 8.08 секунди, и пети на хвърлянето на плътна топка. За успеха си на края на състезанието малкият Мишо бе обявен от Тереза Маринова за най-добре представилото се в състезанието момче.
При момчетата, но родени 2000 и 2001г., с четири награди си тръгна и Георги Велчев – също ученик от нашето училище, от 5б клас. Георги стана първи в скока на дължина, след като се приземи на 4.65м. След това записа второ място в бягането на 60 м, спирайки хронометрите на 8.40 секунди, а в скок на дължина от място беше трети с резултат 2.25метра. След това състезателят бе най-бърз на последния пост на щафетата 4х50 метра, която завърши с впечатляващ резултат от 28.08 секунди. В края на турнира Георги Велчев бе обявен за най-добре представилия се състезател в групата до 12 години.
Честито на победителите! Те са гордост за училището и за града ни. Пожелаваме им нови успехи в спорта и във всички начинания!

tereza m1

tereza m1

tereza m1

Back to top button