Нашите художници са отново повод за гордост

Неведнъж сме се убеждавали в таланта на нашите малки художници. През цялата учебна година, изпълнени с вдъхновение и страст към изкуството, те твориха, а прекрасните им рисунки изпълваха с живот училищните стени. Сега, на финала на учебната година, техните усилия и неуморният им труд бе отново удостоен с отличие в два Национални конкурса.

Нашите ученици многократно са доказвали уменията си при създаването на пейзажи. Независимо дали са свъразни с животворящата сила на пролетта, изгарящото слънце на лятото, пъстротата на есента или сивотата на зимата, картините отправят поглед към един нов вълшебен свят. С творбите си децата имаха възможност да покажат отношението си към българската природа и архитектура, а техниките и стилът им отново впечатли журито. Именно затова в шестия национален конкурс за ученическа рисунка на тема „Пейзаж от моята България“ , организиран от Националната гимназия  за приложни изкуства „Професор Венко Колев“ град Троян, Вазовци завоюваха грамоти, както следва:

Ванеса Стаменова Vг
Даниел Христов Vе
Марина Кирчева VIIа
Яна Иванова VIIб

Отличията обче не приключват дотук. Много от нашите художници взеха участие и в Националния конкурс за детска рисунка „Под дъгата на детството“. Състезанието се провежда под патронажа на община Сандански, а организатор е Трето основоно училище „Христо Ботев“. Целта на конкурса е да стимулира творческата изява на учениците, тяхното креативно мислене и въображние както и да ги приобщи към проблеми като опазването на културно-историческото наследство, опазването на околната среда, етническата, религиозна и социална толерантност, а също така и правата на детето. Темите имат за задача да подтикнат децата към свободно изразяване на мислите, да формират ценностна ситема както и да ги възпитат в толерантност и уважение към другите. Повечето ученици решиха да се включат с рисунка в катеогрии опазване на културно-историческото наследство и опазване на околната среда, а това им донесе грамоти и медали:

Специална награда – грамота и медал – Валерия Петрик Vе клас

Медали:

Антония Амброзова Vд клас
Илона Иванова VIд клас
Мартин Кунчев VI клас
Ани Арсова VIж клас
Христиана Караиванова VIIа клас
Яна Иванова VIIб клас
Дана Петкова VIIб клас
Владислав Ангелов VIIв клас
Патрисия Моновска VIIIз клас
Христина Борисова VIIIз клас
Деница Стоянова VIIIи клас
Десислава Цочева VIIIб клас

Освен идивидуални награди, нашето училище бе отличено и с плакет за най-добра колекция от рисунки. Всички награди бяха връчени от директора на СУ „Иван Вазов“, Димитър Митев, който поздрави учниците и им пожела весела ваканция, изпълнена с много творчески идеи. Госпожа Росица Симова, преподавател по изобразително изкуство, прочете благодарствено писмо от оргазнизаторите на конкурса „Под дъгата на детството“, адресирано до Директора и благодари на всички  художници, които през годината участваха и се класираха на призови места в множество конкурси.

Е, какъв по-добър завършек на учебната година от признанието за отлично свършената работа? Вие, скъпи художници, усъвършенствате все повече талантите си и не спирате да бъдете гордост за училището ни. Рисувайте, мечтайте, търсете вдъхновение и в малките неща, а ние с нетърпение ще чакаме вашите нови чудеса.

Магдалена Минкова XIб

Back to top button