Наши художници украсиха великденско яйце

На 12 април станахме свидетели на официалното откриване на новия плевенски мол. Във връзка с това по инциатива на управата на „Panorama Mall“ бяха раздадени няколко яйца от бял стиропор, които чакаха да бъдат обагрени в пъстри цветове.
Една от институциите, които имаха честта да участват в инициативата, беше „Инвестбанк“ АД. Ръководството на банката великодушно се съгласи да предостави материали на учениците на СОУ „Иван Вазов“, където екип от подбрани младежи се зае с украсата на едно от яйцата. Момичетата- Полина Иванова Маринова (5 д клас), Ана-Мария Ивова Асенова (5 ж клас), Теодора Марианова Цветанова (6 в клас ) и София Ивайлова Захариева (6 ж клас), се трудиха с усърдие и желание, следвайки напътствията на г-жа Росица Симова. Учителката преподава изобразително изкуство на три от девойките, а Теодора е възпитаничка на г-жа Клаудия Черакчиева.

Талантливите момичета в продължение на три поредни дни отделяха от личното си време, за да се справят с поверената им задача и да я изпълнят по възможно най-добрия начин. Хранилището на преподавателката се беше превърнало в истинско художествено ателие, атмосферата беше приятна , а ученичките дадоха свобода на въображението си, за да сътворят най-красивото яйце. Белият стиропор скоро оживя под цветовете на четките на четирите момичета- весели калинки запълзяха с крехки крачка по повърхността на яйцето, нежни детелини и цветя в ярки багри разцъфнаха и между тях се показаха току-що излюпени малки жълти пиленца.
Младите художнички посетиха и уютния офис на „Инвестбанк АД“ на 17.04, където поставиха някои финални щрихи. Яйцето им вече беше завършено и чакаше само да бъде изложено.
На 19.04 всичките десет яйца бяха вече готови и изложени на първия етаж на “Panorama Mall”. Свежата великденска изложба несъмнено успя да осъществи целта си- да създава празнично настроение и да радва гражданите и гостите на красивия ни град. Шарените експонати пък наистина направиха впечатление на минувачите и дори попаднаха под светкавицата на не един обектив. Нашият екип от художници дори с усмивка си спомни, че три малки дечица си бяха избрали да застанат за снимка до най-красивото според тях яйце- това на „Инвестбанк Ад“.
Ученичките, с помощта на опитната г-жа Симова, действително се бяха справили превъзходно с творческата си задача и ние можем само да ги поздравим за великолепното им произведение. Най-голямата награда за техния труд обаче е оценката, която трите дечица им бяха дали несъзнателно в мола. Пожелаваме им още много положителни критики!

Силвия Тачева – 10и клас

Back to top button