Наши четвъртокласници сред най-добрите в IT „Знайко“

Приключи първи кръг на състезанието по информационни технологии „Знайко” за ученици от 1 до 4 клас, в което взеха участие 520 ученици от различни градове и села в България. Състезанието се провежда с подкрепата на „Майкрософт” – България, в рамките на програмата „Партньори в познанието“. Щастливи сме да споделим, че измежду толкова много участници и единствени от Плевен в първи кръг са класирани учениците от 4д клас Росен Димитров, Мирела Симеонова, Синтия Чалъкова и Захари Маринов от СОУ „Иван Вазов“. Поздравяваме ги за оригиналните идеи и упоритостта, а класирането им е потвърждение, че работата им е на високо ниво.

Състезанието IT „Знайко” е насочено към всички ученици от 1 – 4 клас, независимо дали изучават информационни технологии в училище или не. Идеята се обосновава от факта, че в съвременните условия децата растат в дигитална среда. От най-ранна възраст те са заобиколени от електронна техника и разнообразни технологии, които използват. Целта ни е да се провокират да използват компютъра и технологиите за решаване на учебни задачи, за проява на творческо и критично мислене. Състезанието IТ „Знайко” има за цел да даде възможност на учениците и малките деца да покажат уменията си за работа с информационните технологии, като ги приложат при решаване на поставени тематични задачи.
Привличат се като партньори учители и родители, с което се провокира положително отношение към извънкласните форми на работа, към проектно-ориентираната работа и използването на информационни технологии за реализирането им.

 

znaiko2
Back to top button