Нашата млада тенисистка Цвета Радева с награда от тенис камп

 

Тази година се проведе първият тенис камп за деца в Албена. Организатор беше немската Драйзам тенис академия („Dreisam Tennis Academy“). Лагерът беше за момичета и момчета до 10-годишна възраст и стартира на 14 април от 10 часа на корответе на Калиопа в курортния комплекс.
Разбира се, СОУ „Иван Вазов“ също си имаше представител. Цвета Ивова Радева от 3б клас взе участие в тенис кампа заедно със 70 други деца от София, Карлово, Добрич и Варна. Аз имах възможност да се срещна с третокласничката след нейното завръщане и тя любезно се съгласи да ни разкаже как е протекъл лагера.

 

Цвета обясни, че се е състоял в рамките на 4 дни- от 14 до 18 април, а за малчуганите са били подготвени много развлечения. Участниците са тренирали тенис по два пъти дневно заедно с дипломирани треньори с лицензи към българската и немската тенис федерация. По време на лагера малките тенисисти са имали и гост- огромна тенис топка. Тя е новият талисман на всички спортни прояви, които ще се проведат това лято в Албена. Мачуганите са имали задача до края на лагера да изберат име на топката. Те решили да я кръстят „Албена“. Като подарък за спомен от кампа, всички деца са получили по една тениска от академия Драйзам.
След края на лагера в три дни- 18, 19 и 20 април, се е провел и специален тенис турнир. На него малките спортисти са имали възможност да покажат своите нови умения, придобити на кампа. Резулатите от турнира са станали ясни на 20 април, когато се е провело и официалното награждаване. Цвета е играла повече от достойно и си е завоювала завидното седмо място в общото класиране. Нашето момиче е отпаднало на четвърт финала, но е играло и в утешителен турнир. В него тя е успяла да си спечели престижното 3 място.
Организаторите са подготвили и детско парти по време на турнира. На него малките тенисисти са се забавлявали и са си похапнали от огромната вкусна торта, приготвена специално за случая.
Нашата третокласничка е играла наистина отлично по време на турнира и аз се чудех дали е играла тенис преди това. Момичето сподели, че ходи на тренировки от две години. Нашата третокласничка е член на тенис клуб „Плевен ПСК“, а неин треньор е г-н Велиан Бакалов. Когато попитах Цвета как е решила да се занимава точно с този спорт, тя сподели, че това се е случило благодарение на баща ѝ. Той практикува тенис и тя редовно го придружавала. Един ден решила и тя да се пробва и се оказало, че я бива с ракетата. От тогава се запалила по тениса и редовно и с желание посещава тренировките си.
Следващото предизвикателство за Цвета е тенис турнир, който ще се проведе между 3 и 5 май. Пожелаваме й много успех и се надяваме, че ще се завърне с добри новини!

 

Силвия Тачева 10и клас

 

Back to top button