Наша ученичка – национален състезател по карате

Магдалена Христова Иванова от 11з клас тренира карате-до, стил шотокан, в клуб „Петромакс” – Плевен. На Републиканското първенство по карате, провело се на 9 март 2013 г. в зала „Спартак”, в Плевен, Магдалена зае първо място индивидуално в дисциплината кумите (в категория над 59 кг), трето място индивидуално в дисциплината ката и първо място отборно ката (с Габриела и Ивет Горанови). 

Забележителна е спортната биография на Магдалена. Тя тренира от 5-годишна, вече цели 12 години. Нейни треньори са Ангел Ленков и Десислава Лачовска. Сега е с 2-ро кю, очаква да вземе първи дан (черен колан) през лятото. Участвала е в повече от 10 състезания по джиу-джицу. От републикански първенства има спечелени 6 трети, 2 втори и 5 първи места. Сред отличията й има национални купи от 10 състезания, от които последното е в Добрич през 2012 г. и в него е завоювала 3 първи и 2 втори места. Участвала е в европейски първенства: в Скопие (Македония) през 2006 г. печели второ и трето място, а във Венеция (Италия) през 2005 г. заема второ място, през 2006 г., отново във Венеция – трето място.

Магдалена има участия и в много международни и балкански състезания и много отличия от всички тях. През 2012 г. от Международен турнир „Славянски щит“, проведен в Москва (Русия), печели 2 първи места. От състезание за световната купа печели пето място. За всички тези изяви и отличия тя получава награда за най-перспективен млад състезател на КБИ „Петромакс“, награда за достойно представяне на България и много дипломи!

Пожелаваме на Магдалена още много успехи в любимия спорт!

Magdalena 11z2Magdalena 11z3

Back to top button