Найден Зеленогорски се включи в “Джуниър Ачийвмънт”

Кметът на Плевен Найден Зеленогорски участва като доброволец в два урока по програмата „Джуниър Ачийвмънт“ в СОУ „Иван Вазов“.

Програмата, по която се работи от началото на учебната година в училището, стимулира предприемаческия дух на децата и възпитава в бизнес умения.

В 4б с класен ръководител Евелина Ницова е проведен урок на тема „Избори“. Децата са били разделени на 4 групи и всяка е подготвила своя платформа и е излъчила кандидат-кмет. Предизборните платформи са заложили на различни идеи – магазин за играчки, спортна площадка, приют за бездомни животни, детски клуб. Основните понятия, които са обсъдени и чието значение се е търсило, са гласуване, бюлетини, мнозинство, компромисен избор, предизборен щаб.

След гласуване резултатите са показали само една недействителна бюлетина и победа на кмета Георги Вълчев с бюлетина номер 3 и предизборна платформа „Приют за бездомни животни“. Найден Зеленогорски е поздравил новоизбрания кмет и е споделил, че ще използва голяма част от идеите, които е чул, в платформите. Децата са му връчили грамота за активно участие като доброволец консултант.

При по-малките – 2д, градоначалникът е трябвало да разкаже за професията „кмет“ в урок на тема „Професиите в нашето семейство“. Той е запознал децата с управлението на Плевен и са си обещали нова среща, вече в Общината. Малчуганите са му разказали за всичките си инициативи и за това, как са се научили да печелят „честни пари“, а спечеленото използват за благотворителност. Децата са подарили на Найден Зеленогорски книга, в която са нарисували всички професии, с които вече са запознати.

Източник: DarikNews

Back to top button