Най-добрите IT деца в страната премериха сили

От 26 до 28 април 2013 г. в туристически учебен център „Момина крепост“, Велико Търново, се проведе Национален кръг на състезанието по информационни технологии за ученици от 1 до 4 клас IT Знайко. Домакин на събитието по традиция беше Сдружение „Образование и технологии“, с подкрепата на „Microsoft”. Откриването се състоя в късния следобед на 26 април, след като се настаниха участниците. За да премерят сили в компютърните технологии, бяха избрани и поканени по двадесет деца от първи, втори, трети и четвърти клас. Ученици от 4д клас взеха участие в първия и втория кръг, като се класираха и в двете надпревари. В Областното състезание участваха Захари Маринов, Симона Резашка, Синтия Чалъкова и Мирела Симеонова. Надпреварата беше оспорвана, защото участваха много ученици, но упоритата работа и компютърните умения помогнаха на Синтия и Симона и те се наредиха сред най-добрите, които получиха покана за участие в националната надпревара.

 

Глобалните теми, по които работиха всички участници, бяха „Митове и легенди” и „Изчезнали и изчезващи видове животни”. Разбира се, при различните възрастови групи изискванията към техническото представяне бяха различни. Въпреки предварителната подготовка, нашите участнички се притесняваха като на състезание, но организаторите се бяха погрижили в свободното време да поднесат прекрасни изненади за всички деца. Докато се провеждаха състезателните сесии на всяка възрастова група, останалите деца се забавляваха сред прекрасната природа на местността Ксилифор. Опитаха своите сили в скалното катерене и се повозиха на горски асансьор, аниматори се грижиха за доброто настроение на участниците и ги забавляваха, като организираха дискотека и „Като две капки вода“ – вечер на талантите.

 

Организаторите многократно поздравиха всички участници и изказаха своето задоволство от представените работи на състезанието. Подчертаха, че четвъртокласниците се доближават по технически умения и замисъл на проектите си до седмокласниците. Синтия и Симона си тръгнаха доволни от своето представяне, защото премериха сили с най-добрите в страната и заредени за нови предизвикателства към новите технологии.

 

znaiko 2znaiko 3znaiko 4znaiko 5

Back to top button