Награда за атрактивна кампания за пътна безопасност за Вазовци

Официалната церемония по връчване на третите Годишни награди за пътна безопасност се проведе на 4 декември от 19:00 ч. в хотел „Шератон” в София, зала „Сердика“. Покана за събитието получи госпожа Милена Борисова, като ръководител на проект „Малки регулировчици“, който тя проведе със своите ученици от 4 д клас през изминалата учебна година. Инициативата на децата беше насочена към неправилното спиране на автомобили върху пешеходната пътека пред входа на СОУ „Иван Вазов“. Децата се опитаха да привлекат вниманието на възрастните и да покажат, че се нарушава Правилника за движение по пътищата. Нашето училище получи специалната награда за участие с атрактивна кампания и организаторите връчиха почетен плакет и статуетка на госпожа Борисова.

Церемонията по връчването на наградите беше открита с приветствие на учредителите Любка Маринова, Светослав Костов и Владимир Тодоров, които поставят началото на тази инициатива през 2011 година. За тези три години, благодарение на подобни инициативи, са намалели смъртните случаи при пътни произшествия. С приветствие към присъстващите се обърна Цветан Цветанов. На форума присъстваха над 70 организации и институции от цялата страна, като за връчването на наградите бяха поканени посланикът на кралство Нидерландия Том ван Оорсхот, заместник-кметът на гр. Серес , Гърция Панайотис Григориадис, заместник-кметът на София Любомир Христов , министърът на транспорта и информационните технологии, български евродепутати и журналисти. Тази година в конкурса участваха множество успешно проведени инициативи в областта на пътната безопасност.
Част от учениците, участвали по проекта, днес предадоха наградата на директора на СОУ„Иван Вазов”. Димитър Митев приветства учениците за прекрасната инициатива.

bdp1

Back to top button