Момиче от Плевен сред шестте най-красиви абитуриентки

 

Василена Иванова е в 12 клас в СОУ “Иван Вазов”, в профилирана паралелка английски с информатика.

 

С оценката си от предварителния изпит по литература през март в УНСС – 5.97, тя вече може да избере да следва това, което иска. Споделя, че ще бъде специалност, свързана с финанси. Днес Василена се готви усилено за матура по литература и математика.
Преди март, когато е бил изпитът й по литература, Василена е била заета най-вече с подготовката за него. Ето защо когато през януари в магазина на Аля Милушева, където влиза, за да избере своята бална рокля, й казват, че може да участва в техен конкурс за най-красив абитуриент, не се замисля над тази възможност. В края на март, малко преди да изтече крайният срок за кандидатстване, майка й я насърчава и Василена изпраща необходимото – свои снимки и кратък текст, който я представя.
Три дни по-късно й се обаждат, за да й съобщят, че е сред 57-те избрани от страната момичета.
Седемнадесет момичета са допуснати до първия кръг. На него освен задължителното дефиле те трябвало да разкажат за себе си и за своите очаквания от конкурса. В края на този кръг остават десет момичета. Целта на втория кръг, разказва Василена, е била да се прецени доколко момичетата могат да се държат свободно и спокойно, говорейки за себе си и своите планове. Избраните след този кръг 6 момичета са били на професионална фотосесия.
Това, което предстои на Василена и другите 5 момичета, е финалът на конкурса, на 1 май в София. Отличеното момиче ще може да си избере рокля на дизайнера Аля Милушева и в балната вечер ще бъде придружавано от т.нар. звезден кавалер. И то в ретро-кола.
За Василена най-ценното в това преживяване са срещите с много и интересни хора и емоциите, които те носят. В този смисъл това е чудесен начин за излизане от ежедневието, казва тя.
От 7-годишна Василена кара ски, а от седем години целогодишно играе тенис на корт.
Тя е пълна с идеи за това какво може да прави оттук насетне – има желание да се занимава освен с икономика, също така с психология и да се посвети на работа с деца. Отскоро участва в инициативите и проектите на Ротари клуб – Плевен.

Източник: Посредник

Back to top button