Михаил Костов – най-бързият в турнира „Децата на Плевен”

Тази събота, на 1-ви ноември, се състоя вторият турнир „Децата на Плевен”, който е организиран от Спортния клуб по лека атлетика „Спартак”. Състезанието се проведе в покритата лекоатлетическа зала в града. Идеята на организаторите е да се почете Деня на народните будители, както и да се изявят младите таланти.

Те се надяват то да се превърне в традиция за нашия град. В надпреварата тази година взеха участие ученици, родени през годините между 2002 и 2008. Официалното откриване беше от 8:45, а в 9:00 участниците бяха на стартовата линия. Закриването беше 5 часа по-късно в 14:00.

Децата се състезаваха в четири дисциплини – 60 метра бягане, скок дължина от място, скок дължина със засилване и 40 метра бягане за най-малките лекоатлети, родени през 2007-2008 година. Излъчени бяха призови места за всяка възрастова група във всяка от отделните дисциплини. При по-малките това стана като се взеха под внимание резултатите в отделните серии, а при по-големите на финали. Точно те бяха кулминацията на състезателния ден. Двамата, представили се най-добре от всяка възрастова група участваха във финалното бягане, което определи и крайното класиране. За най-добрите, организаторите бяха осигурили предметни награди, медали и грамоти.

Сред 250-те участници, които взеха участие в оспорваното състезание, от нашето училище се изяви Михаил Костов от 4е клас. Той се представи отлично като финишира първи във възрастовата група на родените през 2002-2004 година. Малчуганът тренира лека атлетика от 4-годишен като трудът и старанието му са му донесли заслуженият добър резултат от 8,48 сек. за бягане 60 метра и 2 метра и 3 сантиметра на скок дължина. Четвъртокласникът си извоюва три златни медала, придружени от три грамоти за първо място. Това обаче е само малка част от постиженията на Михаил. Въпреки крехката си възраст той е истински ветеран в подобни състезания като се е явявал над 10 пъти и всеки път е отнасял медали за призовите места. Смело можем да твърдим, че това няма да е последния път, в който малкият атлет представя себе си и нашето училище.

Глория Писина и Виктория Якимова – 11з клас

 

Back to top button