Международни награди за ученици от СОУ ”Иван Вазов”

В края на миналата година бе сключен договор от господин Димитър Митев – директор на СОУ ”Иван Вазов” – Плевен, с госпожа Емилия Чиосан – директор на училище „Лучиян Григореску” в град Меджидия, Румъния, за участие на ученици от 1-4 клас в Международен конкурс за детски рисунки под наслов “Хора, факти, места”. Координатор на проекта за СОУ „Иван Вазов” е госпожа Росица Бъчева, учител по английски език.

 

Децата от началния курс проявиха много старание, творчество и фантазия, за да изобразят своите идеи в красиви рисунки. Темите бяха 3: “Традиционни празници”, “Моето семейство” и “Моите приятели”.

 

От събраните общо 106 рисунки бяха одобрени от компетентна комисия 62. Те бяха сканирани и изпратени в Румъния през януари 2013 година. От тях са класирани 46, като съответно 17 са на първо място, 14 на второ и 15 на трето място.

Много сме щастливи да споделим, че СОУ „Иван Вазов” е получило най-много награди. На 25 април 2013 г., на тържествена церемония в училището, бяха връчени международните грамоти-награди. Класираните рисунки могат да се видят на специална изложба в училището, до зала “Европа”.

 

Източник: plevenzapleven.bg

 

 

 

Международни грамоти награди за ученици от СОУ „Иван Вазв”

 

46 рисунки на ученици от нчални курс на СОУ „Иван Вазов” са отличени с дипломи от Международния конкурс за детска рисунка „Хора, факти, места” , който се проведе в румънския град Меджидия. Участието на плевенските деца в конкурса е резултат от постигната през миналата година договореност между директора на СОУ „Иван Вазов” – Димитър Митев и Емилия Чиосан – директор на училище „Лучиян Григореску” в град Меджидия.

Малките художници от Плевен са предали общо 106 рисунки за трите теми на конкурса – „Традиционни празници”, „Моето семейство” и „Моите приятели”. След предварителна селекция в Румъния са изпртени 62 детски творби. От тях 17 са класирани на първо място, 14 – на второ, 15 – на трето, научихме от Росица Бъчева, координатор на проекта за българската страна.

Класираните рисунки са поредени в специална изложба до зала „Европа” в СОУ „Иван Вазов”.

 

Източник: pleveninfo.com

 

Back to top button